BEÜ Eğitim Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Mine Kır çocuk haklarıyla ilgili bir konferans verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi işbirliği düzenlenen konferans  Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sinema Salonu’nda yapıldı.  İlçedeki değişik okullarından gelen öğrencilere slayt eşliğinde sahip oldukları haklar, uluslararası sözleşmeler anlatılırken, Suriyeli çocukların yaşadığı dramaya ve aile içi şiddete de değinildi.

 


Belediye bu konuda şu yazılı açıklamayı yaptı:

 

Doç.Dr Kır, çocukların 15 yaşına kadar zorla çalıştırılamayacağını ve hiçbir şekilde istismar edilemeyeceğini vurgulayarak aile içi şiddete maruz kaldığında ise ‘Alo 183’ hattını arayarak bu şiddetten kurtulabileceğini ifade etti.

 

Öğrencilerin bazı sorularını da yanıtlayan Doç.Dr. Kır, devletin çocukları her türlü, barınma, eğitim, yaşam hakkını yasalarla koruma altına aldığını hatırlatarak, Uluslararası Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne üye olduğunu belirtti.

 



Konferansa çocukların yanı sıra öğretmenler ile Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Aksoy katılırken, Kdz. Ereğli Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ceren Gülay ise Doç. Dr. Kır’a program sonunda çiçek takdim etti.