Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın başlattığı Cenaze Birim Merkezi'nin ardından şimdi de Sağlık Birim Merkezi kuruldu.
Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtım amaçlı yapılan toplantıda Başkan Ali Bektaş, Alo 188 Cenaze Birim Merkezi'nin yanı sıra Alo 184 Sağlık Birim Merkezi'nin kurulduğunu söylemişti. Bu birimde Elif Kasımay ile Cengiz Alagözoğulları'nın görev yapacağını dile getiren Bektaş, birimlerin Kozlu'da faaliyete geçtiğini söylemişti.
Yapılan bu hizmetin ardından Alo 184 Sağlık Birim Merkezi hattının Sağlık Bakanlığı'nın hattı olduğundan dolayı karışıklık meydana geldiğini ifade eden Başkan Bektaş, Alo 184 hattının "Alo 153" olarak değiştirildiğini kaydetti. 
Bir telefonda belde halkının ayağına kadar sağlık hizmeti götüreceklerini belirten Bektaş, "Geçtiğimiz günlerde Cenaze Birim Merkezi'nin yanı sıra sağlık Birim Merkezi'ni de faaliyete geçirdik. Alo 184 olarak belirlediğimiz Sağlık Birim Merkezi hattının Sağlık Bakanlığı'nın hattı olduğundan karışıklık olmasın diye 'Alo 153' olarak değiştirdik. Bu birimde iki görevli arkadaşımızla beraber halkımıza hizmet edeceğiz. Çok acil durumlarda halkımız Alo 153 nolu telefonu arayarak bize ulaşacak. Bu iki görevli arkadaşımız verilen adrese giderek hastanın durumu ile bilgi aldıktan sonra hastayı hastaneye değiştirerek, her türlü imkanı sağlayacaklar. Hem hasta yakınları hem de hastamız burada hiçbir konuda sıkıntı çekmeyecek. Hem maddi hem de manevi açıdan halkımız bundan sonra bu hizmetten yararlanacak" dedi.