Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Zonguldak ile ilgili yatırımlar konusundaki çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Son günlerde ülkenin ve Zonguldak’ın gündemine oturan yerli otomobilin üretiminin Zonguldak'ta yapılması konusunda çalışmalarını sürdüren Özbakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Saadet Oruç’u Beştepe’de ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, yerli otomobil üretimi için Zonguldak’ta çok uygun arazilerin bulunduğunu belirten Hüseyin Özbakır, ayrıca otomobil sanayisi için gerekli alt yapının da şehirde mevcut olduğunu vurguladı.  Tüm bunların yanı sıra Ereğli’de kurulu bulunan ERDEMİR tarafından otomobilin ana elemanlarından biri olan saç üretiminin de yapıldığını, bunun da hem maliyet hem de şehir için artı bir unsur olduğunu ifade etti.

Ereğli doğumlu olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç da, tüm bunları göz önünde bulundurarak, konuyla ilgili gerekli desteği vereceğini söyledi. Star Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Saadet Oruç bilindiği gibi 2015 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlığına atandı.