Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, mahalle muhtarlarının ve vatandaşların talepleri doğrultusunda alt yapı eksikliklerinin çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.

Uysal, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğünün 31 mahallede geçtiğimiz yıl 20 bin ton asfalt, 3 bin metrekare parke taşı, bordür kaplama, istinat duvarı, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünün 40 bin metre yağmurlama ve kanalizasyon, 25 bin metre içme ve kullanma suyu hattının yenilenme çalışmasının gerçekleştirildiğini söyledi.

Uzunmehmet Mahallesi'nde vatandaşların ulaşım sorununu çözüme kavuşturma çalışmaları yürüttüklerini anlatan Uysal, "Ekiplerimiz havaların da elverişli gitmesi ile faaliyetlerine ağırlık verdiler. Osmanlı Sokak üzerindeki üst yapı faaliyetlerinin kısa bir sürede tamamlanması hedeflenmektedir" dedi.

İlçenin marka kent olma yolunda ilerlediğini anlatan Uysal, "Alt yapı çalışmalarına 2015 yılında büyük önem verdik. Her mahallede alt yapı sorununu ortadan kaldırabilmek için ekiplerimiz yoğun çaba gösterdi. 2016 yılı içerisinde de belirlenen program dahilinde sorunların çözümüne devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.