Kdz.Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü son 2 yılda alt yapıda önemli hizmetleri bölge halkının kullanımına sundu. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, göreve geldikleri günden bu yana her mahallede ciddi alt yapı çalışmasının gerçekleştirildiğini söyledi. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün son 2 yılda alt yapı anlamında devrim yaptığını anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi:

"İlçemiz mahallelerinde; 27 bin 850 metre (28 km ) içme ve Kullanma Suyu Şebeke hattını yenileyen ekiplerimiz, bu hatlarla birlikte yaklaşık 10 bin aboneye ait 15 bin metre abone şube yolu hattını da değiştirdi. Eski şebeke ve abone hatları yenilenmesi ile ve olası kayıp-kaçak miktarı azaltıldı. İlçemizde bulunan mahallelerde toplam 45 bin 780 metre (46 km) kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı yapımı gerçekleştirildi. Bu hatlardan 13 bin 500 metrelik kısmı eski kanalizasyon hatlarının değişimi olurken, 15 bin metrelik kısım yeni yağmur suyu hattı yapımı 17 bin 280 metrelik kısım ise yeni kanalizasyon hattı yapımından oluştu. 2014-2015 yılları içersinde de toplam; 73 bin 630 metre (74 km) içme ve kullanma suyu ile kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapıldı. Yağmur suyu çalışmaları kapsamında; özellikle şehrimizin düşük kotlarında yer alan, Topçalı Mahallesi, Bölücek Mahallesi, Kavaklık Mahallesi, Müftü Mahallesi çarşı mevkisi ve Kepez Mahallesi Dağ Evleri mevkisi gibi yerleşim yerlerinde yağmur suyunun zararlı etkisini en aza indirmek adına mevcut kanal-dere-kesit kanal ve taş duvar ıslahı bin 700 metre ve menfez yapımı 200 metre gerçekleştirildi.

DAĞLAR KANALİZASYONA KAVUŞTU

Dağlar Mahallesi, Bölecek Mahallesi Çimenciler sokak ve Hamzafakıhlı Mahallesi Karabacak Sokak 2015 yılında kanalizasyona kavuştu. Yine 7 terfi istasyonu devreye girdi. İlçemiz topografik yapısından dolayı kanalizasyon hattı yapımı ile birlikte sistemleri devreye alabilmek için 7 terfi merkezi kurduk. Kışla'da 1 adet Q1600mm lik terfi istasyonu, Kıyıcak'da,  OSB yolu 1 adet Q1400mm lik terfi istasyonu, Göktepe'de Avcılar sok. 1 adet Q1400mm lik terfi istasyonu; Bölücek'de Çimenciler sok. Q1400mm hazır terfi istasyonu; Hamzafakıllı'da Akpınar Sok. Q1400mm hazır terfi istasyonu; Hamzafakıllı Çolaklar altı sok.Q1400mm hazır terfi istasyonu; Hamzafakıllı Mah. Engin bakkal altı Q1400mm lik hazır terfi istasyonu"


Haber: Mustafa Kemal Bektaş