2015 yılı sonuna kadar 40 bin metre yağmurlama ve Kanalizasyon, 25 bin metre içme ve kullanma suyu hattı yenilemeyi hedefleyen Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, yıl sonu hedefine Kasım ayı başında ulaştı. Dağlardan Ören’e, Akarca’dan Hamzafakıhlı ve Topçalı’ya birçok mahalledeki sorunlar bir bir çözüldü. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ise Kasım ayı Ereğli Belediyesi, 'Bülten'inde yer aldı. Verilen bilgiler ise şu şekilde:

 

MAHALLELERDEKİ ÇALIŞMALAR

Balı Mahallesi, Dağlar Mahallesi, Göktepe Kilisecik Sokak, Hamzafakıhlı Mahallesi Karabacak Sokak, Kıyıcak Mahallesi Kavakderesi, Mervealtı ve Ihlamur Sokak, Ören Kurtuluş Küme Evlerinde 15.160 Metre Kanalizasyon hattı ile, Bölücek Mahallesi Çimenciler Sokak, ve Ören Mahallesi Bozoklar Sokak da eskiyen Kanalizasyon hatları değişti.

 

KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMALARI

Bölücek Mahallesinde 1.764 Metre kanalizasyon hattı yapılmıştır.  Ayrıca 1.971 Metre Kanalizasyon Terfi hattı yapılmıştır. Balı Mahallesinde 4.365 metre kanalizasyon hattı. Göktepe Mahallesi Yalı Caddesinde 225 metre kanalizasyon hattı. Hamzafakıhlı Mahallesi Çolaklar Altı Sokakta 50 metre kanalizasyon hattı. Kepez Mahallesi Kayalık Sokakta 150 metre kanalizasyon hattı. Dağlar Mahallesinde 267 metre kanalizasyon hattı. Belen Mahallesi Yeni Şantiye alanıda 198 metre kanalizasyon hattı.

 

YAĞMUR SUYU KANAL HATTI ÇALIŞMALARI

Ören Mahallesinde 828 metre yağmur suyu kanal hattı. Kepez Mahallesi Pazar yeri bölgesinde 288 metre ve İlyas Karaca sokakta 472 metre yağmur suyu kanal hattı. Murtaza Mahallesi Halit Hoca Sokak, Hacı Osman Caddesi ve Hüseyin Karadeniz Caddesinde toplam 684 metre yağmur suyu kanal hattı. Uzunmehmet Mahallesi Kaptan Alibey Sokak ve Okkalı Sokakta  504 metre yağmur suyu kanal hattı. Belen Mahallesi Yeni Şantiye alanıda 150 metre yağmur suyu kanal  hattı yapıldı.

 

İÇME VE KULLANMA SUYU ÇALIŞMALARI

Sarıkokmaz Mahallesi Yeşiltepe Sokakta 1.993 metre içme suyu hattı. Bölücek Mahallesinde 2.113 metre içme suyu hattı. Bağlık Mahallesi Hatip Sokakta 2.330 metre içme suyu hattı. Sarıkokmaz Mahallesi Aktaş Sokakta 1.150 metre içme suyu hattı. Belen Mahallesi Yeni Şantiye alanıda 150 metre yağmur suyu kanal hattı.

 

TERFİ POMPA İSTASYONU YAPIMI

Bölücek Mahallesi Çimenciler Sokak, Göktepe Mahallesi Yalı Caddesi, Göktepe Mahallesi Avcılar Sokak, Hamzafakıhlı Mahallesi Akpınar Sokak, Hamzafakıhlı Mahallesi Çolaklar altı Sokak, Hamzafakıhlı Mahallesi Engin Bakkal Sokakta çalışmalar tamamlandı.

 

(Haber Merkezi)