Bir süredir Değişim Medya Grubu’nda meslek hayatına yön veren yerel basının önemli isimlerinden Altan Akçakese, Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi.

Meslek hayatına 1991 yılında başlayan ve çeşitli görsel, işitsel ve yazılı medya kuruluşlarında çalıştıktan sonra 2009 yılında Ereğli Ekip Gazetesi ile meslek hayatına devam eden ve Ekip Gazetesi’ni geleceğe, daha güçlü bir yapıyla ulaştırabilmek için azimli olan Altan Akçakese, Değişim Medya Grubu’nda da haberin dümenine geçti.

1973 doğumlu olan ve meslek hayatı boyunca sayısız başarılı çalışmaya imza atan Altan Akçakese, Ereğli’de yayın yapan iki yerel televizyon kanalında yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Çizgi Üstü programıyla adından söz ettirmiş, 1997 yılında Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından en iyi televizyon programı ödülüne layık görülmüş ve 375 bölümle bugüne kadar ulaşılamayan canlı yayın programı serisine imza atmıştı.

2009 yılının haziran ayında Ereğli Ekip Gazete Haber ve Tanıtım Ajansı’nı kuran, ajans bünyesinde de Ereğli Ekip adıyla haftalık gazetesini okurlarıyla buluşturan Akçakese 1992 yılında Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Dilbilim Bölümü’nde sürdürdü. Akçakese ayrıca İngilizce ve Fransızca biliyor.

Değişim Medya Grubu’nun Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Altan Akçakese’ye tebrik ziyaretleri de devam ediyor.  14 Eylül günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş ve Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu’nu ağırlayan Akçakese’ye Bektaş ve Yazıcıoğlu tebrik ve başarı dileklerini sundular.

Ziyarette TGC Başkanı Orhan Erinç ve Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto’nun selamlarını da ileten Mustafa Kemal Bektaş, Altan Akçakese’nin zoru seven yapısıyla Değişim Medya Grubu’nda başarıya ulaşacağına inandığını ifade ederken, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu da konuşmasında, Altan Akçakese’nin Ereğli’deki önde gelen gazetecilerinden biri olduğunu ve Akçakese gibi isimlerin kolay yetişmediğini söyledi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Altan Akçakese de, Değişim Medya’nın çok genç ve çalışkan insanlardan kurulu yeni bir kadro ile yoluna devam ettiğini hatırlatarak, böyle azimli bir kadro içerisinde tek isteğinin genç meslektaşlarına ağabeylik yapabilmek ve onlara bildiklerini aktarabilmek olduğunu belirtti. Akçakese, Değişim Medya Grubu’nun Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önde gelen basın kuruluşları arasında olduğu gerçeğinden hareketle, Balcı Şirketler Grubu’nun önemli şirketlerinden biri olan Değişim’in formasının ağırlığını da iyi bildiğini kaydetti. “Sayın Yüksel Balcı’nın teslim ettiği bu forma, 16 yıllık bir deneyimin emanetidir ve bu formayı giymekten de mutluyum. Bilirim ki kimse herkes tarafından sevilmez ve kimse de herkese kendisini sevdirebilmek gibi bir gayretin içine girmez. Ancak yapacağımız çalışmalarla Değişim’i herkese sevdirmek için yola çıktık. Bu çatıda görev alan her arkadaşıma kendimden daha fazla güveniyorum ve hepsine inanıyorum. Her biri bu aileden yetişen bireyler olarak ileride çok daha iyi noktalara gelecekler.”, diyen Akçakese, gerek telefonlarıyla gerekse de ziyaretleriyle kendisini tebrik eden tüm dostlarına da teşekkür etti.