TTK Genel Müdürü  "Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu"na  davet edildi.

Kısa adı EMO olan Elektrik Mühendisleri Odası'nın Zonguldak Temsil Kurulu Başkanı Bülent Özgümüş  Türkiye Taşkömürleri Kurumu Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'i makamında ziyaret etti.
EMO Kocaeli Şubesince gerçekleştirilecek  "Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu" hakkında Dağdelen'e ayrıntılı bilgi ve program sunulan ziyarette, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
İlgili ziyaretle ilgili yazılı bir açıklama yapan Özgümüş kamuoyuna şu bilgilendirmeyi yaptı:
"Enerji politikalarının, sürdürülebilir bir enerji sisteminin en önemli unsurlarından biri olduğu tüm dünya ülkeleri tarafından gittikçe artan bir şekilde kabul edilmektedir. Ülkemizde, enerjinin yoğun kullanıldığı endüstri, bina ve çevre aydınlatmasında verimlilik anlamında büyük oranda enerji tasarruf potansiyeli olduğu bilinmektedir.

Enerjinin etkin ve verimli kullanılması, ekosistem dengesini koruyan ve ekonomik kalkınmayı destekleyen sürdürülebilir enerji sistemine ulaşılması, alternatif enerji kaynaklarını arama çalışmalarının hızlandırılması, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımıza gereken önemin verilmesi gerekmektedir.
Bu amaçla üçüncüsü gerçekleştirilecek olan "Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu", Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'nin girişimiyle, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi'nin destekleriyle 21-22 Mayıs 2009 tarihlerinde Kocaeli Kartepe Green Park Resort Hotel' de düzenlenecektir.
Enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim alanlarını kapsayan düzenleme ve uygulamalarının yapılmasına katkı sağlayacak Oda temsilcileri, akademisyenler, kurum, dernek ve kuruluş temsilcileri ve ileri teknoloji üreticileri bu sempozyumda buluşacaktır.
Enerji verimliliği ve kalitesiyle ilgili yapılacak olan ve büyük bir katma değer yaratılabileceğine inandığımız bu sempozyumun sonuçlarının, ülkemize de çok önemli katkılarının olacağına inanıyoruz.
Ayrıca "Enerji Verimliliği Yasası" nın tüm boyutları ile tartışılacağı ve kurum/kuruluş/kişilerin verimlilik arttırıcı projelerine destek olacak bildirilerin sunulacağı sempozyuma ilgililerin ve enerji yöneticilerinin katılımlarını bekliyoruz."