Kısa adı BEÜ olan Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün proje yürütücüsünün olduğu, ‘’Zonguldak İlinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesi ve Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların Eğitimi ‘’ projesinin açılış etkinliği gerçekleştirdi.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)  tarafından 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projenin Bakacakkadı 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyünde yapılan açılış etkinliğinde projenin tanıtımı ile ilgili yapılan çalışmalar şöyle bildirildi:

 

Açılış etkinliğine Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, kamu kurumlarının temsilcileri, Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim elemanları, Zonguldak’ta hizmet veren turizm acenteleri, konaklama yiyecek ve içecek işletmeleri gibi sektörlerden temsilciler katıldı.

 

Açılış Etkinliğinde bir konuşma yapan proje yürütücüsü BEÜ Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar proje hakkında genel bilgi vererek aynı zamanda projenin hedefi olan Zonguldak ili ve çevresinin alternatif turizm türleri açısından sahip olduğu potansiyelin gün ışığına çıkarılması ve bu potansiyelin daha büyük kitlelere duyurulabilmesinin önemini vurguladı. Projenin dokuz ayda tamamlanacağını ifade eden Kunduracılar, Zonguldak ilinde alternatif turizm türlerine ilgi ve desteğin arttırılması konusunda farkındalık yaratılması, turizm alanında öncelikli olması gereken bir faaliyet olduğunu belirtti.

 

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş ‘’Rakamlarla Zonguldak” başlıklı sunumunda yıllara göre Zonguldak ve ilçelerine yurtiçi ve yurt dışından gelen kişilerin geliş amaçları ve harcama miktarlarına göre faaliyetleri hakkında hazırladığı değerlendirmeyi katılımcılarla paylaştı. Demirtaş sunumunda yurtdışından Zonguldak’a gelenlerin öncelikle gezi, sportif ve kültürel faaliyetlere katılım, yakınları ziyaret, toplantı, kongre, konferans, sempozyum, alışveriş ve son olarak sırada tedavi amacında olduklarını belirtti. Zonguldak iline tedavi amaçlı gelenlerin, özellikle Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine başvurmak amacıyla sıklıkla geldiğini, bununla ilgili rakamsal verilerin proje kapsamında sunulmasının yararlı olacağını vurgulayan Demirtaş, yurtdışından daha çok Almanya, İngiltere Rusya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerden kişilerin geldiğini belirtti.

 

Zonguldak Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak ilinin alternatif turizm potansiyeli yönünden sahip olduğu zenginliklere değindi bu anlamda projeye kurumun sağlayacağı katkıları anlattı.