Kdz. Ereğli’de Eski Belediye binasının yıkımında ortaya çıkan Roma Döneminden kalma hamam nedeniyle projede değişikliğe gidilebileceği belirtiliyor.

 

 

 

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin eski hizmet binasının yıkımı sırasında altından tarihi eser çıkması üzerine inşaatın durdurulmasıyla ilgili “tarihi eser mi, değil mi?” sürecinde Anıtlar Yüksek Kurulu’nun vereceği  bekleniyor. İnşaatın Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gelecek karara göre devam edip etmeyeceği belli olacak. Anıtlar Kurulu’nun hava koşullarının kazıya izin vermemesinden dolayı çalışmalara başlayamadığı belirtiliyor. Yıkım sırasında ortaya çıkan tarihi eserin Roma döneminden kalma hamam olduğuna dönük tespitler Anıtlar Yüksek Kurulu’nca da onaylandığı takdirde proje de revizeye gidilecek.  Yeni projede, bodrum ve zemin katta değişikliğe gidilerek, hamam üstü İşhanı yapılabileceği kaydediliyor.  Anıtlar Yüksek Kurulu tarihi Roma hamamı olduğuna karar verdiği takdirde, hamam kısmının dışında üst katların inşaatına başlanabileceği öne sürülüyor. Böyle bir durum söz konusu olur ise de, altı hamam üstü İşhanı inşaatı yapılabilecek.

 



Bilindiği gibi; Kdz. Ereğli Belediyesi’nin eski hizmet binasında yapılacak  “Ereğli İş Merkezi” projesi; bodrum, zemin, asma kat, 6 normal kat ve tesisat katı olmak üzere toplam 9 kattan oluşuyor. . Zemin katta banka ve kafeterya alanı, Asma katta zemin katla birlikte çalışan banka alanı, Bodrum katta ise yine zemin katla içten bağlantılı banka alanı, sığınak ve teknik hacimler bulunuyor.

 



Diğer katlar da şöyle projelendirilmişti.

 

1.Katta açık teras alanına da sahip kafeterya alanı ve bina girişi, 2. 3. 4. Ve  5. Katta ise 2 adet büyük ve  1adet  orta büyüklükte toplam 3 adet ofis alanı, 6. Katta ise yine daha geniş açık teras alanına sahip kafeterya alanı bulunuyor.. Toplam 3716 metre kare inşaata sahip projenin her katı 418 metre kareden oluşuyor.