Karadeniz Ereğli’de bir işyeri sahibi aradığı elemanı bulamayınca çareyi işyeri camına astığı, “Altın bilezik dağıtıyoruz, isteyen içeri girsin” yazısı ile buldu.

 

Erdemir Caddesi Müftü Mahallesinde ev ve işyeri dekorasyon satışı gerçekleştiren işyerinin sahibi Hasan Altuntaş, uzun zamandır istediği elemanı bulamayınca çareyi iş yerinin girişine yazı asmak ile buldu. Altuntaş gazetecilere yaptığı açıklamasında, sadece kendi sektöründe değil her sektörde ara eleman ihtiyacı olduğunu belirterek, “Hiçbir gençte meslek öğreneyim, makul bir işte çalışayım düşüncesi yok. Bu sorun Ereğli’nin değil bütün Türkiye’nin sorunu, ara elaman olmamasından dolayı bizlerde bu şekilde bu yazıyı yazmak zorunda kaldık” dedi.

Amaçlarının gençlere el uzatıp onları meslek sahibi yapmak olduğunu belirten Altunbaş şu ifadelere yer verdi: “Astığımız yazıdan dolayı şu ana kadar hiçbir genç başvuruda bulunmadı. Birkaç bayan arkadaş geldi, onlarda yazılan yazıdan dolayı gerçekten içeride altın dağıtıldığını zannedip meraklarından gelmiş, hiçbir genç meslek sahibi olmak istiyorum, iş istiyorum diye gelmedi”

 

(Haber Merkezi)