Kdz. Ereğli’de faaliyetlerini sürdüren Yazıcıoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu altın satışlarında artış olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu son zamanlarda altın fiyatlarındaki düşüş nedeni ile satışlarının iyi olduğunu ve vatandaşların daha çok yatırım için altın aldığını ifade etti. Yazıcıoğlu : “ Son zamanlarda altın fiyatlarında düşüş var buda bizim yüzümüzü gerçekten güldürdü. Geçtiğimiz aylarda altın satamadan kapattığımız günler oluyordu. Şu an öyle değil vatandaşlar bir bankaya yapacağı yatırımı altından yana kullanıyorlar. Geçen ay 117 TL satılan altın bu ay 114 TL satılıyor aslında çok büyük bir fark yok gibi gözüküyor ama büyük alımlarda bu farklı yaşıyoruz.
Önümüzdeki günlerde 14 Şubat Sevgililer Günü bununda katkısı olacak ki vatandaşlar hediye tercihlerini hep altından yana kullanıyorlar.
Geçen ay ile kıyasladığımızda çok şükür işlerimiz yolunda. Altın üreticilerinin vatandaşlarımıza sağladığı çeşitli ürünler geçen sene ile bu sene arasında fiyat olarak çok farklı. Ben yatırım yapacak müşterilerimize yatırımlarını altından yana yapmalarını uyarıyorum.”