Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ve yaklaşık 25 dakika geç başlayan basın toplantısında konuşan Avukat Levenç Dinçel, altın hissenin sözleşmeye bakanlığın isteği doğrultusunda eklendiğini söyledi.

 

 

Altın hisse ile başlayan ve TSO Başkanının ‘ispatlasınlar istifa ederim’ sürecine kadar uzanan gelişmelerden bir bilgisi olmadığını belirten Dinçel yaptığı uzun konuşmasında çeşitli örneklemeler yaptı, tersaneler bölgesindeki anonim şirketin ilk genel kuruluna kadar centilmenlik anlaşması imzalanması ve genel kurulda bu altın hissenin kaldırılmasının mutabakat altına alındığını belirtti.

 

AÇIKLAMA YAPTI

TOPLANTIDAN AYRILDI

Dinçel, yaklaşık 45 dakika konuştu ve konuşmasını tamamlamasının ardından, ‘işlerim var gitmem gerekiyor’ diyerek toplantıdan ayrıldı. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker de hiçbirşeyin havada ve boşlukta kalmaması, eksikliklerin giderilmesi için toplantı yaptıklarını belirterek, “Deniliyor ki, ben, yüzde 4 hisse alamasam bırakırım demişim. Benim tarafımdan ne yüzde 4, ne de altın hisse talebi olmuştur. Yüzde 4 hisseyi de ilk önce kendileri oylayarak oybirliği ile kabul etmişlerdir. Dört tersaneci bunu oybirliği ile kabul etmiştir. Altın hisseyi de ben değil, TSO’nun şirkete ortaklığının olmazsa olmaz koşulu olarak şart koşmuştur. Yani, sen tersanecilere ortak olabilirsin ama altın hisse sende olması gerekir demiş. Mesele budur”

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)