Zonguldak'ın Gazipaşa Caddesi'nde kuyumculuk yapan Burhan Demiroğlu, altın piyasası hakkında bilgiler verdi. Burhan Kuyumculuk'un sahibi Demiroğlu, altın fiyatlarının her gün rekor düzeyde artmasıyla birlikte artık satış ve alışların durma noktasına geldiğini söyledi.
Demiroğlu, altının zirve yapmaya devam ettiğini, Avrupa'daki ekonomik istikrarsızlık ve krizin faturasının altına çıktığını söyledi. İnsanların daha çok kazanmak için altına yatırım yaptığının altını çizen Demiroğlu, bunun da fiyatların yükselmesine neden olduğunu belirtti.
Demiroğlu, yılsonuna kadar altının ONS'un 2 bin Dolar civarında olacağını tahmin ettiklerini dile getirerek, "Altının yılsonuna kadar yüzde 20 daha da pahalanacağını gözlemliyoruz. Avrupa Birliği ülkelerindeki ekonomik kriz ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kredi notunun düşmesi son aylarda hızla artan altın fiyatlarını tetikledi. Altın fiyatları tavan yaptı. Şu anda gramı 98 liradan satılıyor. Çeyrek altın ise 171 lira. Fiyatlar sürekli yükseldiği için ne yastık altında altını olup bozdurmaya gelen var, ne de almaya. Sadece sarrafiye ağırlıklı satışlarımız ve 22 ayar bilezik satışlarımız artış gösteriyor. Diğer ürünlerde adeta satış ve alışlar durma noktasına geldi. Müşterilerimiz sadece gelip kapıdan altınların fiyatlarını sorup gidiyor. Kuyumcular olarak bizlerin yaz dönemi alış ve satışların yoğun olduğu dönemdi. Adeta başımızı kaşıyacak zaman bulamazdık. Ramazan dolasıyla düğünlerde de durgunluk var. 
İleriki günlerde çeyrek altının fiyatının 175-195 TL arasında yükselme göstermesi bekleniyor. Altının fiyatının çıkması yüzünden kuyumcular olarak zarar ediyoruz. İki gün önce sattığımız ürünleri geri alırken üzerine para veriyoruz. Vatandaşlar altın yükseldikçe kuyumcuların kazandığını düşü-nüyor. Tam tersi, altın yükseldikçe, kuyumcular zarar ediyor. Yükselmeden dolayı dostlar sadece bizi alışverişte görüyor. Altının düşmesi için dua ediyoruz. Ama düşmeyecek ve daha da yükselecek biliyoruz dedi.