Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr.Murat İlikhan, devlet hastaneleri konusunda dün bir basın açıklaması yaptı.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Devlet Hastanesi'nin birleştirilerek tek isimde Zonguldak halkına hizmet vereceğini belirten Murat İlikhan, şu bilgileri verdi:

"TEK BAŞHEKİMLİK ALTINDA"
"Bakanlığımızca 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' çerçevesinde sağlık hizmetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları yürütülüyor. Mevcut kaynakların en üst seviyede kullanılarak sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, erişebilir ve hakkaniyetli olarak sunulması hedefi doğrultusunda, il veya ilçe merkezlerindeki mevcut yataklı tedavi kurumlarının sağlık hizmeti sunumu bakımından yeniden yapılanmasına ihtiyaç olduğu aşikar.
Bu amaçla yapılan değerlendirmeler sonucunda, mevcut binaların tıbbi teknoloji, donanım ve sınırlı olan uzman tabip ve diğer sağlık insan gücü kaynaklarının rantabl kullanılarak sağlık kurumlarının daha etkin, verimli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti verebilmelerinin sağlanması, hizmete yönelik mevcut tüm imkanların koordineli ve rasyonel bir şekilde kullanabilmesi amacıyla ilimizdeki iki hastane tarafından ayrı sunulan yataklı tedavi hizmetlerinin Personel Dağıtım Cetveli (PDC) ve mevcut personeli ile birlikte idari, mali ve tıbbi hizmet bakımından tek başhekimlik idaresi altında Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 29.05.2009 tarih ve 21372 sayılı yazısı ve makamın 27.05.2009 tarih ve 20988 sayılı onayı ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Devlet Hastanesi birleştirilerek hizmetlerin 753 yatak kapasitesi ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi adı altında yürütülmesine karar verildi."

"KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ"
"Hastanelerimizin birleşmesinden dolayı ilimizde; hem halk, hem yerel basında zaman zaman bilgi eksikliğinden kaynaklandığı düşünülen tereddütler hasıl oluyor. Halihazırda, Zonguldak Devlet Hastanesi'nin halkımıza verdiği hizmete aynı şekilde devam ediyor.
Ancak zaman içerisinde 50 yataklı kapalı psikiyatri servisi, geniş kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon servisi, cildiye servisi ve kardiyovasküler cerrahi merkezi ve tüm branşlara ait genel bir yataklı hasta servisi olarak hizmet vermesi planlanıyor. Hastanenin acil servisi ve genel poliklinik hizmetlerinde değişiklik olmayacak.
Hastanelerimizde temel branşlarda günün 24 saati uzman nöbeti planlamasının yapılabileceği bir şekilde daha kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam edecek ve halkımıza kesintisiz hizmet verecektir."