AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Milli Eğitim Bakanlığına adeta çıkarma yaparak Bakan Yardımcısı ve Genel Müdürleri ziyaret etti ve eğitim yatırımlarını görüştüğünü şöyle bildirdi:  

“Çaycuma İlçe Başkanımız Ahmet Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığında, Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem; Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan ile İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman’ı ziyaret  ettik. Ziyaretimizde ilimizde devam eden eğitim yatırımları ile 2018 yılında yatırım programına alınması gereken Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi, 1. ve 2. Kademe Özel Eğitim Kurumu, Bilim Sanat Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Uygulama Oteli ve pansiyonları masaya yatırdık ve faydalı birer görüşme oldu. Ayrıca eğitim kurumlarımızın bakım ve onarımları için ihtiyaç duyulan ödenekleri görüştük. Yine okullarımıza Z kütüphane yapılması taleplerimizi de ilettik.

Buradaki tek amacımız Zonguldak genelinde eğitimi tekli sisteme dönüştürmek, öğrencilerimizin eğitim alanında daha iyi hizmet almalarını sağlamak ve başarı çıtalarını yukarılara yükseltmektir. İnşallah görüştüğümüz konuların takipçisi olacağız ve eğitim yatırımlarından ilimizin daha çok pay almasını sağlamış olacağız.”