Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren İzmirlioğlu Huzurevinde yaşlıların yaşam kalitesini arttırmak onların ev özlemini gidermek amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. 

Huzurevinde bir süre önce yaşlıların ev özlemini gidermek ve yeni yüzlerle tanışıp toplumla bir arada olmanın heyecanını yaşatmak amacıyla uygulanmaya başlanan 'Evi koklama' projesinin ardından yaşlı mutfağı da hizmete açıldı. Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, yaşlıların yaşam kalitesini arttırmak onların ev özlemini gidermek amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Yaşlı mutfağını geçen yıl yaşamını yitiren huzurevi sakinlerinden Turhan Alsan'ın anısına açtıklarını belirten Ünal, Yaşlılarımızın ev özlemini gidermek ve onların kendi yaptıkları yemekleri yemeleri için onlara özel bir yaşlı mutfağı yaptık. Yaşlı mutfağımızın yapımına geçen yıl yaşamını yitirerek aramızdan ayrılan Turhan Alsan sağ olsun bir buzdolabı ve televizyon birde bin TL'lik bir yardım yapmıştı. Mutfağımızı onun anısına açtık dedi.
Öte yandan Huzurevinde hizmete açılan Yaşlı mutfağının açılışına İl Özel İdaresi Komisyon üyeleri ve il genel meclis üyeleri katıldı.