Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nin geride kalması ile Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında ki ‘yeni dönem’ ilk Meclis toplantısı 13 Nisan Cumartesi günü AKM Nikah Salonu’nda yapıldı.

Meclis Başkanı Posbıyık, gündem maddeleri öncesi yaptığı konuşmada, yeni dönemde Ereğli’nin nasıl yönetileceğini ilişkin ipuçları verdi. Seçilmişleri tebrik eden Posbıyık, “Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Ereğli halkının teveccühü ile Belediye Meclis’ine seçilen üyelerin, 5 yıllık süre içinde ilçeye yapacakları hizmetler ve verecekleri katkılardan dolayı şimdiden kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“HERKESE EŞİTLİK” İLKESİ!

 Meclis üyesi olmanın önemini de satır aralında vurgulayan Posbıyık, şu sözlerle konuştu:

“Seçimler geride kaldı, Ereğli’ye hizmet etmek ön plana çıktı. Ereğli’ye hep beraber bir şeyler yapabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Özellikle şunu ifade etmek isterim: Burada CHP, AK Parti ve İYİ Parti’den üyelerimiz var. Benim için hiç fark etmiyor. Çünkü bu yerel seçimdi. Siyasetten evvel hizmet gelir. Benim için tüm Meclis üyeleri aynıdır, hiç fark etmez. Parti ayrımını asla aklıma dahi getirmem. Hepiniz benim yol arkadaşlarımızsınız. Buraya gelmemizin amacı Ereğli'ye hizmet yapmak, çivi çakmaktır. Ereğli halkını mutlu etmek için buraya geldik. Herkese eşit yaklaşmak sureti ile görev yapmaya huzurunuzda ant içiyorum. Tüm Meclis üyeleri, hiç çekinmeden her türlü konuyu bana aktarabilirler.

Bir kentte, belediye Meclis üyesi seçilmek çok önemli bir olaydır. Şehir merkezinde 129 bin insanımız yaşıyor. Bunların arasından halk 31 kişiyi seçiyor. Bu önemli bir görevdir.

Hepinizi kutluyorum. Belediyede işlerin yürümesi için hemen harekete geçtik. Ancak seçimin bitimi bayrama rastlaması nedeni ile İlçe Seçim Kurulu’nun bize vermiş olduğu talimat ile toplantımızı Cumartesi günü yapmak zorunda kaldık.”

İKİ MÜDÜRLÜK BİRLEŞTİRİLDİ

Konuşmanın ardından Meclis görüşlerinin resmi bölü saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Posbıyık, bu yıl Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar Müdürlüğü birleştirildiğini açıkladı. Bu yeni birimden ise sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinin Oğuz Cömert’e verildiğini açıkladı.

Meclis üyeleri arasından en geç iki üye geçici olarak Katiplik koltuklarına oturdular.

AK Parti Gurup Sözcüsü Naci Yalçın Kaya, CHP Gurup Sözcüsü Yaşare Aydın ve İYİ Parti Gurup Sözcüsü’nün de Evrim Balbaloğlu olduğu Meclis’e aktarıldı.

GÜNDEM MADDELERİ…

Meclis’te ilave 8 madde ile birlikte 14 madde konuşuldu. Meclis katibinin seçilmesi, Meclis birinci ve ikinci başkanvekillerinin seçilmesi, encümen üyelerinin seçilmesi, ihtisas komisyonlarının belirlenmesi yanı sıra 2023 yılına ait Denetim Komisyonu’nun raporu Meclis’in bilgisine sunulması ve 2023 yılına ait belediye faaliyet raporu görüşülmesi konuları Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın gündem maddeleri oldu.

Meclis Bakanı Halil Posbıyık, bu maddelere ek 8 gündem maddesi daha ilave etti. Bunlar şunlar:

Başkan yardımcılarının ödeneği, BAKKA’ya üye seçimi, Tarihi Kentler Birliği’ne üye seçimi, Turizm Altyapı Birliği’ne üye seçimi, Zonguldak Özel İdare ve Belediyeler Çevre Temel Altyapı Birliği’ne üye seçimi, Toplu iş sözleşmesi yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi, Belediye ile DSİ arasında imzalanacak yeni ödeme protokolü için belediye başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi ve son olarak Bağlık Mahallesi Sinemayolu Sokak’taki mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın 10 yıllığına kiraya verilmesinin görüşülmesi maddeleri.”    

 

ORMANLIK ALANDA BULUNDU ORMANLIK ALANDA BULUNDU

BİRİ YA OY NASIL KULLANMASI BİLMİYOR YA DA BAŞKA BİR AMACI VAR!

Meclis’te, farklı gündem maddelerinde ki seçimlerde, yeni görev alan isimler belirlendi. Bu seçimlerinin bazısı gizli oylama diğerleri de açık olmaya yöntemi ile gerçekleştirildi. Belediye başkan vekillerinin seçilmesi ve komisyonlarda görev alacaklarının belirlenme için yapılan her oylamada, bir üyenin oyunun geçersiz sayılması dikkat çekti. Bunun nedeni ise merak konusu oldu.

 

KİMLERE HANGİ GÖREVLER VERİLDİ?

Meclis 1’nci Başkanvekili seçiminde Yakup Şekip Okumuşoğlu (CHP) 22 oy Ahmet İzmirli de 9 oy aldı. Okumuşoğlu başkanvekili seçildi.

Meclis 2’nci Başkanvekili seçiminde Yıldıray Arslan (CHP) 22 oy Fadime Doğru (AKP) ise 9 oy aldı. Arslan başkanvekili seçildi.

Encümen Üyesi Seçiminde Koray İşeri (CHP) 23, Tahsin Tanyıldız (CHP)  22, Cengiz Güneş (CHP) 23 ve Ahmet İzmirli (AKP) 10 oy aldı. Buna göre ilk üç isim encümen seçildi.

‘Asil’ ve ‘yedek’ Meclis katiplerinin belirmesine yönelik yapılan seçimde ise Murat Güldal (CHP) 22, Mehmet Erdinç Sarmısak (CHP) 22, Muharrem Sağlam (CHP) 22, Murat Yüce (CHP) 22, Ceyda Keleş (AKP) 10, Havva Çift (AKP) 10, Fadime Doğru (AKP) 9 ve Ahmet İzmirli (AKP) 9 oy aldı. Buna göre ise Gürdal ve Sarımsak katip seçildi.

Whatsapp Image 2024 04 13 At 13.51.55Whatsapp Image 2024 04 13 At 13.51.55 (1)Whatsapp Image 2024 04 13 At 13.51.55 (2)Whatsapp Image 2024 04 13 At 13.51.54Whatsapp Image 2024 04 13 At 13.51.54 (1)