Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesini sunan Zonguldak CHP Milletvekili Ali koçal, soruyu hazırlayanlar hakkında yasal işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal, gerçekleştirilen Açıköğretim Lisesi Sınavında yer alan bir sorunun Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içerdiğini ifade ederek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesini sundu.
Koçal, sınavda yer alan sorunun Milli Eğitim Bakanlığının nasıl bir eğitim politikası sergilediğinin bir örneği olduğunu vurgulayarak, bu sorunun hazırlanmasında hangi bilginin ölçülmesinin amaçlandığını sordu.
Atatürkçü bir eğitime karşı duruş sergileyenlerin asıl amaçlarına ulaşamayacaklarını belirten Koçal, soru önergesinde şu bilgilere yer verdi:
"16.05.2009 tarihinde yapılan Açıköğretim Lisesi Sınavında T.C. Devrim Tarihi ve Atatürkçülük-1 dersine ait 11. sınav sorusu Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hakaret içermektedir.
Sınav sorusu şu şekildedir:
Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün kişisel özelliklerinden biridir?
a)Hayalperest oluşu b) Maceracı oluşu c) Mantıklı oluşu d) Mandacı oluşu

ÖRNEKTİR
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün böyle bir soruya konu olması son derece kaygı vericidir. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve devrimlerini içine sindiremeyenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel değerlerini hiçe sayan, laik Atatürkçü bir eğitime karşı duruş sergileyenler bu tip uygulamalarla aslı amaçlarına ulaşamayacaktır.
Bu tür uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl bir eğitim politikası sergilediğinin örneğidir.
Bu nedenle;
T.C. Devrim Tarihi ve Atatürkçülük-1 dersine ait Milli Eğitim Bakanlığı soru bankasında kaç soru vardır?
Bu sorunun hazırlanmasında hangi bilgi ve becerinin ölçülmesi amaçlanmıştır?
Bu soru sorulmakla Milli Eğitim amaçlarından hangisi esas alınmıştır?
Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu soruyu hazırlayanlar hakkında yasal işlem yapmayı düşünüyor musunuz?
Bu sınava toplam kaç öğrenci girmiştir?
Kaç öğrenci bu soruya cevap vermiştir? Kaç öğrenci soruyu boş bırakmış, cevap vermemiştir?
Soruya cevap veren öğrencilerden; (a), (b), (c), (d) seçeneklerini işaretleyen öğrencilerin sayısal dağılımı nedir?"