Karadeniz Ereğli’de yer alan 10 tane amatör spor kulübü ortak hareket etme kararı aldı.

Kdz Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez’in organizesi doğrultusunda Kdz. Gençlik Merkezinde yapılan toplantıda yeni sezon öncesinde kulüplerin son durumları hakkında bilgi alışverişi ve idman programları üzerine düzenleme yapıldı.

Toplantıya Zonguldak Ereğli Spor Başkanı Kaan Kocaman, Gümelispor Başkanı Levent İlik, Kepezspor Başkanı Baki Karaaslan, Karadenizspor Başkanı Muhsin Aydın, Çaylıoğluspor Başkanı Fikri Kayacan, Akınspor Başkanı Reşat Pala, Cumaspor Başkanı Fikri Çelik, Bayatspor Başkanı Tahsin Eroğlu, Yeni Mahallespor Genel Kaptanı Cavit Bekçibaşı, Neyren Gökçelerspor Genel Kaptanı Kenan Aydın, Kdz. Ereğli Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu İsmail Aydın, Yardımcı Antrenör Ercan Yaman katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Beyçayırı Sahasının oynanabilirliğinin tartışılmasının yanı sıra kulüpler arası ilişkilerde ele alındı. Kdz Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez’in önderliğinde amatör takımların sorunlarının giderilmesi hususunda çözüm yolları arandı. Üzülmez konuşmasında ‘bizler amatör kulüplerimizin sorunlarını giderme konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Yeni sezon öncesinde Beyçayırı Sahamızdaki yoğunluğun önüne geçmek için kulüp başkanlarımız ile bir araya geldik. Yeni sezonda tüm takımlarımıza başarılar dileriz’ dedi.  

Beyçayırı Sahasının sorunları ile birlikte kulüplerden alınan aydınlatma parası ve kira bedellerinden duyulan rahatsızlığın dile getirildiği toplantıda kamu kurum ve kuruluşlarının hep birlikte ziyaret edilerek amatör spor kulüplerine destek istenmesi toplantıda alınan kararlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Ayrıca Zonguldak Ereğli Spor Başkanı Kaan Kocaman toplantıda bütün amatör kulüpler olarak kurum takımı olmayanlara (ERDEMİR) Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının malzeme desteği vermesi konusunda talep dilekçesinin hazırlanarak Erdemir’e verilmesini önerdi. Bu konuda tüm amatör kulüp yetkilileri Erdemir ile kulüpler arasında sözcü olarak Z.E.S Başkanı Kaan Kocaman’ı yetkilendirdiler.

Toplantı sonunda bütün amatör spor kulüp başkanları kendilerinden hiçbir zaman desteklerini esirgeyemeyen başta Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz’e ve Kdz. Ereğli Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Haydar Üzülmez’e teşekkür ettiler.