Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık Renklerin kardeşliği, Amatör Spor Kulüpleri yöneticileri ve antrenörleri  ile kahvaltıda buluştu. Çok sayıda Amatör Spor Kulüp yöneticileri, antrenörlerinin yanı sıra Kdz. Ereğli Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek, Kdz. Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tuncay Karaarslan, Kdz. Ereğli Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Timur Şen ve Kdz. Ereğli Trabzon Taraftarları Dernek Başkanı Sadık Mercan’ın katıldığı kahvaltıda konuşan Posbıyık  Amatör Sporlara son derece büyük bir ağırlık vereceğiz’ dedi.

Posbıyık, şunları ifade etti:

“Dün hem üzüldük hem sevindik. Kepez’in mağlubiyeti bizi çok üzdü ancak her şey bitmiş değil diye düşünüyoruz. Bu arada Yenimahalle Spor’un şampiyon olması da gerçekten bizler gerçekten çok mutlu etti. Ben Yenimahalle Spor’un azimli, gayretli ve hedefli bir yolda başarılı olmasından son derece mutlu oldum. Özellikle futbolcularımızı ve onlara destek veren yönetim kurulu başkanını ve yönetim kurulu üyelerini bütün camiayı, Ereğli halkını kutluyorum. Şampiyonlukları hayırlı olsun.

Biz Belediye Başkanlığı dönemimizde özellikle bu bölgedeki gençlerimizin ön plana çıkması için gerçekten çok büyük gayretler sarf etmiştik, onun için çok büyük eleştirilerde almıştık. Ama ben yine aynı kanaatteyim, bölgemizdeki gençlerin ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Bu konuyu çok iyi bilenlerin bana verdiği bilgilere göre Zonguldak’ta bölgesinde çok yetenekli çocukların olduğu, onların ön plana çıkarılması konusunda eğer gayret gösterilirse hiç ummadığımız büyük yeteneklerin ortaya çıkarabileceğimizi anlatıyorlar. O bakımdan Amatör sporlara son derece büyük bir ağırlık vereceğiz. Pek tabii ki Belediyespor’u bir üst kademeye çıkartmak için gayretlerimiz olacak, ancak amatör sporları da asla geride bırakmayacağız.

Benim önümü spor konusunda açacak çok değerli arkadaşlarım  var. Onlarında öncülüğüyle Amatör sporlar çoğalsın istiyoruz, sadece amatör sporlara değil, Ereğli’de yeni spor alanları, basketbol, voleybol gibi bölgemizde çok başarılı kız futbol takımları, voleybol, basketbol takımları var. Bütün takımlara ağırlık vereceğiz, amatör sporlara ağırlık vereceğiz,  sadece amatör sporlara vermekle olmuyor, altyapıya ağırlık vermemiz gerektiğini biliyorum. Projelerimizi incelediyseniz alt yapıya son derece önem veriyoruz.

Gençlerimizin kötü alışkanlığa kapılmaması için onların enerjilerini doğru yolda kullanması için yüzme havuzları, spor alanları gibi gençlerimizi, altyapıyı destekleyecek olgulara daha büyük ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Bunda son derece kararlıyız.

Mesela Devlet Hastanesi’nin altında 24 bin m2 belediyenin yeri var. Oraya bir stadyum yapmayı düşünüyoruz. Çünkü Beyçayırı’na kilitlendi, kaldı Ereğli. Ereğli’ye yakışmıyor.

Birçok yerlerde hükümetin yaptığı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, stadyumlar varken Ereğli’de hiçbir şey yok! Bazı yerlerde küçük ilçelerde yüzme havuzu yapmışlar ama yüzecek adam yok, atıl vaziyette duruyor! Hep siyaset, bu bölgede niye olmuyor?

Ereğli gibi Türkiye’nin birçok vilayetiyle boy ölçüşebilecek, Türkiye’nin en güzel ilçesinde birçok konularda hep mağdur bırakılıyoruz. Ne olursa olsun Ereğli’de arkadaşlarımızla birlikte, onların ve sizlerin göstereceği yolda amatör spor kulüpleri konusunda elimden gelen gayreti göstereceğime emin olmanızı istiyorum.  Amatör Spor Kulüplerinin ne zor şartlar altında olduğunu gayet iyi biliyorum. Çok güzel işler yapıyorsunuz, gençlerimizin iyi bir yerlere gelmesi için fedakârlıklar yapıyorsunuz, Allah hepinizden razı olsun. Gençlerimizin iyi noktalara gitmesini sağlıyorsunuz. Hepiniz takdire şayan insanlarsınız. Bunu yüreğimle, bütün samimiyetimle söylüyorum.”

Ereğli’de ‘Renklerin kardeşliği’ni kuran 4 büyük futbol kulübün taraftarlarına da övgüler yağdıran Posbıyık, “Düşünceler, eylemler farklı olabilir ama bu memleketin ayağa kalkmasını istiyorsak, bu memleketin iyi noktaya gitmesini istiyorsak, sporda da iyi olacaksa birbirimize saygı duymamız lazım. Renklerin Kardeşliği olgusunu ortaya koyan arkadaşlara teşekkür ediyorum, çok güzel örnek oluyorlar” şeklinde konuştu.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın konuşmasının ardından kahvaltı sonrasında hatıra fotoğrafı da çektirildi.

MURTAZA MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARA SESLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık halk buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte Murtaza Mahallesi’ndeki halk buluşmasına katılan Posbıyık,’Beni Ereğli’de yaşayan insanlar Belediye Başkan Adayı yaptı. Onun için ben Ereğli halkının Belediye Başkan Adayıyım’dedi.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık; ‘‘Bana moral verdiniz. Sağolun var olun. Değerli hemşerilerim bende biliyorsunuz bu mahalledenim. Murtaza Mahallesi’nde evimiz vardı. Çocukluğum hep burada geçti. Yani aynı mahalledeniz. Ereğli kozmopolit bir kent. Her kesimden insan var bu memlekette. Böyle Belediye başkanlığı yapmak kolay değil. Belediyeyi bileceksin, tecrübeli olacaksın. Birde ürkek olmayacaksın, korkak olmayacaksın. Geçtiğimiz 5 yılda olduğu gibi Ereğli’yi başkası yönetir. Önümüzdeki seçimlerde sizlerden istirham ediyorum. Yeni bir hata yapmayalım. Ereğli’deki bütün Belediye Başkan adayları iyi insanlar, iyi dostlar. İyi olmak yeterli değil. Belediyeciliği bilmezler. Liderlik özellikleri yoktur. Dolayısıyla Ereğli 5 sene daha geriye giderse çok büyük sıkıntılar olur. Benim aday olmamam için çok uğraştılar. Ama Allah razı olsun Ereğli halkı faksla telefonla genel merkezi arayarak Halil Posbıyık aday olmazsa oy kullanmaya gitmeyeceğiz dediler. Beni kimse Belediye Başkan Adayı yapmadı. Beni Ereğli’de yaşayan insanlar Belediye Başkan Adayı yaptı. Onun için ben Ereğli halkının Belediye Başkan Adayıyım. Bu kadar açık söylüyorum. ‘‘ dedi ve projelerinden bahsederek Murtaza Mahallesi sakinlerini bilgilendirdi.

Posbıyık konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte seçim çalışmalarına ara vermeden devam etti.