Zonguldak'tan Düzce Tıp Fakültesi'ne küvezde bulunan 20 günlük hasta bebeği taşıyan ambulans, Ereğli' ye bağlı Göktepealtı mevkiinde yola dökülen mazot nedeni ile devrildi. Kazada ambulans içinde bulunan bebek ve babası ile ambulans görevlileri yara almadan kurtuldu.

 

Kaza Ereğli'ye bağlı Göktepe altı mevkiinde saat 11.30 sularında meydana geldi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesinde 20 önce doğan Özge Sipahioğlu, solunum yetmezliği teşhisi ile Düzce Tıp Fakültesine sevk edildi. 20 günlük Özge Bebek ve baba Orhan Sipahioğlu, bir sağlık görevlisi ile birlikte kendilerine tahsis edilen ambulans ile yola çıktı. Ereğli' den sonra Göktepe Altı mevkiinde geldiklerinde ise olan oldu. Yola dökülen mazotu fark edemeyen 67 EU 690 plakalı ambulans sürücüsü Selahattin Mutlu, direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Kısa süre savrulan ambulans daha sonra devrildi. Devrilen ambulans yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra durabildi.

Kaza yerinden geçen diğer araç sürücüleri araçlarından inerek ambulans içerisinde bulunanlara yardım etmek istedi. Ancak ambulansta küvez içindeki Özge bebeği görür görmez hemen sağlık ve trafik ekiplerine haber verildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan trafik ekipleri yolu trafiğe kapattı. Sağlık ekipleri ise küvez içindeki Özge bebeği ve babasını da alarak Ereğli Devlet Hastanesine kaldırdı.

Kazaya sebep olan yoldaki mazotun temizlenmesi için Ereğli belediyesi İtfaiye ve temizlik işleri müdürlüğüne haber verildi. İtfaiye ekipleri kaza yerinde temizleme çalışmalarına başladı. Çekici ile kaldırılan ambulans ise Ereğli Kamyon garajına kaldırıldı. Mazot dökülen yola ise Ereğli Belediyesi Temizlik işleri tarafından toprak döküldü. Yapılan çalışmalar esnasında yol her iki yönden trafiğe kapatıldı. Temizlik çalışmalarının ardından trafik normal akışına döndü.

Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan Özge bebek ve Baba Orhan Sipahioğlu'nun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yapılan kontroller sonrasında 112 ambulansına alınan 20 günlük bebek Özge Sipahioğlu ve Baba Orhan Sipahioğlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesine gönderildi. Özge bebeğin Araştırma hastanesinden yeniden Düzce Tıp Fakültesine gönderileceği öğrenildi. Meydana gelen kazada sürücü ve sağlık görevlisinin yara almadan kurtulduğu belirtilirken, Jandarma ve Trafik ekiplerinin kaza ile ilgili tahkikatları sürüyor.