Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 acil sağlık ekiplerinin önümüzdeki günlerde kar yağışı ile birlikte yaşanabilecek olumsuz kış şartları hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şube Müdürlüğü, paletli ambulansları bakımını yaparak kış şartlarına uygun hale getirdi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl ilimiz son otuz yılın en büyük kış mevsimini yaşadı. Bütün yurdu etkileyen olumsuz kış şartları coğrafi yapısı gereğince ilimizi iki kat daha etkilemiştir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ekiplerimiz kimi zaman insan üstü çaba ile acil sağlık hizmetlerini 24 saat erişilir kıldılar. Söz konusu insan hayatı olunca çoğu zaman iş makinelerinin bile giremediği ve zorlandığı anlarda bile kar paletli ambulanslarımız ile vakalara ulaşarak onların sağlıklı bir şekilde hastanelerimize naklini sağladık. Aynı zamanda hayatları kurtarırken, kimi zaman da ambulanslarımız içersinde gerçekleşen doğumlar ile hem anneyi hem de bebeği kurtardığımız zaman bu sevincimiz iki katına çıkmıştır. Şuan ekiplerimiz bu gün itibariyle paletli ambulanslarımızın bakımı yapılarak kışa hazır hale getirilmiştir. Bu nedenle halkımıza 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti veren ve fedakarca görevlerini eksiksiz olarak yapmaya çalışan 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan arkadaşlarımızı da buradan kutlamak istiyorum dedi.