‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla  Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığıı Kadın Kolları tarafından  diyabet farkındalık yürüyüşü düzenlendi. 

Çınaraltı mevkiinde toplanan çok sayıda partili kadın; ellerinde diyabetle ilgili mesajların bulunduğu pankart ve balonlarla sahil bandı boyunca Amfi Tiyatro’ya kadar yürüdüler.

Yürüyüşte kadınlara Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, önceki dönem Alaplı Belediye Başkanı ve Echomar Hastanesi Başhekimi Nevzat Çimenoğlu, bazı belediye meclis üyeleri ve AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Aday Adaylarından isimler de eşlik etti.





Amfi Tiyatro’da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Doğru, Diyabetin zamanında ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabildiğine dikkat çekti. 2017 verilerine göre dünyada 425 milyon diyabet hastası bulunduğunu söyleyen Doğru, “Bu demektir ki her 11 kişiden 1’i diyabettir. 2 kişiden 1’i de diyabet olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta; başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, ayak ve göz sorunları gibi ciddi komplikasyonlar olmaktadır. Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını arttırmak için 14 Kasım, Dünya Diyabet günü olarak kutlanmaktadır.” dedi.

Daha sonra Ehcomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu da katılımcılara diyabetin ne olduğu, komolikasyonlarının neler olduğu ve diyabetli hastaların nelere dikkat etmesi gerektiği üzerine bir konuşma yaptı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu