Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Zonguldak Arı Yetiştiriciliği Birliği tarafından Ana Arı yetiştiriciliği kursu düzenlendi. Zonguldak, civar il ve ilçelerden yaklaşık 40 kursiyerin katıldığı kursun açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik gerçekleştirdi.

 

Zonguldak Arı Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Selahattin Güney, 40 kursiyerin katılımı ile 10 gün sürecek Ana arı yetiştiriciliği kursunun Ereğli’de bulunan Arıcılar Birliğinin uygulamalı eğitim merkezinde başladığını açıkladı.

Güney yaptığı açıklamasında şunları söyledi: 

“10 gün sürecek kursumuzda bir hafta teorik diğer hafta ise uygulamalı eğitimler gerçekleştireceğiz. Zonguldak Arı Yetiştiriciliği Birliğinin en önemli kurslarından biri olan uygulamalı ana arı yetiştiriciliği kursu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte düzenleniyor. Bu kurumuza birlik üyelerimiz katılabiliyor. Bundan sonraki dönemde diğer arı ürünleri olan arı sütü, bal, polen, arı zehiri ile ilgili üretim eğitimlerimize devam edeceğiz. Amacımız bölgemize ait olan arı ırkını korumak ve arıcılarımızın daha fazla para kazanmasını sağlamak. Böylece il ekonomisine katkı sağlamak” dedi.