Zonguldak’ta kültür-sanat ortamının buluşması noktası olan Sergi Odası'nın Ekim 2011’de sunacağı “Filyos Buluşmaları”nın ikincisine yeni etkinlikler eklendi. “Türkiye’den Almanya’ya Göçün 50’nci Yılı” nedeniyle buluşmaların ana konusu bu yıl “Göç” olarak belirlendi.
Buluşmaların taslak programında, bir zamanlar ailesi Filyos’tan Almanya’ya göç etmiş olan Yönetmen Fatih Akın’ın “Temmuz’da”, “Kısa ve Acısız” ve “Soul Kitchen”, Gabor Csupo’nun “Göçenler, Göçürenler”, İnan Temelkuran’ın “Made in Europe” filmleri, genç yönetmen Mehmet Eren Bozbaş’ın yeni belgeseli “Bozhüyük Göç Köy Sıla”gösterimi yer alıyor.
Ayrıca, Filyoslu fotoğrafçı Ejder Koçak’ın “Dikeni Kırık Bir Gül: Filyos” fotoğraf gösterisi, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Fotoğraf Kulübü’nün “Filyos’ta 5 Saat” sergisi yer alıyor.Buluşma öncesi ve sonrasında göç, sanayileşme, küresel ekonomi ve ekoloji konularını içeren kitaplar masa üstünde, raflarda olacak. Filyos’un yeşilini, tarihini, suyunu, kuşlarını, insanını gözden çıkaran girişimleri, bol ödüllü bir dış yapım belgeseli yardımıyla tanımak için bu yılın başlarında gösterime giren “Inside Job” filmi perdede olacak.Önümüzdeki günlerde eklenecek yeni etkinliklerle programı gelişecek olan buluşmaların son günü ise Filyos’a gezi düzenlenecek. Katılımı ücretsiz olan etkinlikler Sergi Odası, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi ve Filyos’ta gerçekleşecek.