Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı kuruluşunun 10. yılında,  ulusal ve uluslararası müzik araştırmacılarını ve sanatçıları Zonguldak’ta buluşturuyor.

Kuruluşundan bu yana birçok etkinliğe imza atan BEÜ Devlet Konservatuvarının düzenlediği Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Sempozyumu, 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

Beü Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Orkestra şefi ve eğitimci Monte H. Mumford, keman sanatçısı ve eğitimci Prof. Cihat Aşkın, piyano sanatçısı ve eğitimci Sourush Dehbasti, Müzikolog Prof. Feza Tansuğ ile çok sayıda sanatçı ve öğretim elemanının katılacağı sempozyumda, ulusal ve uluslararası platformda müzik ve sahne sanatlarının aktüel durumu, kalite süreçleri ve sanat eğitiminde yeni yaklaşımlar tartışılacak.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsündeki Prof. Dr. Arif Amirov ve Tahir Karauğuz Konferans Salonlarında gerçekleştirilecek sempozyumun ana teması arayışlar olarak belirlendi.

 

Sahne ve atölye uygulamalarına da yer verilecek olan sempozyumun açılışı, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 19.30’da ise dünyaca ünlü keman sanatçısı Prof. Cihat AŞKIN, piyanist Orçun Orçunsel eşliğinde yine aynı salonda sanatseverlere bir konser verecek.

 

Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgiye, muspart.beun.edu.tr adresinden ulaşabilir.”