1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasının, 'Camiler ve Engelliler' olduğunu belirten İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Pek çok etkinlik gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler, 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekecek, kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahkum kalmamasını için çalışma yapacaklardır dedi.

 

 

Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki temasının cami ve engelliler olarak belirlendiğini duyurdu. Erkan düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığının insanların cami ve mescitlere olan ilgisini artırmak, gelecek nesillere zihinlerine mabet fikrini yerleştirmek için 1986 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk haftasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamayı bir gelenek haline getirdiğini söyledi.

 

DİN GÖREVLİLERİ ANLATACAK

Erkan yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Ülkemiz ve aziz milletimiz için yapılan bu anlamlı faaliyet vatandaşlarımızın bir taraftan mabet anlayışlarını sorgulamalarına diğer taraftan da camileri amacına uygun olarak imar etme ve kullanma bilincini kazanmalarına yardımcı olacaktır. Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında din görevlilerimiz camilerimizin dini ve sosyal içerikli fonksiyonlarını milletimize anlatacak ve toplumumuz mabetlerimizin dini ve toplumsal yönünü daha iyi anlama fırsatını bulacaklardır. Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu seneki teması cami ve engelliler olarak belirlenmiştir.

 

TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı seksen beş bini bulan camilerimizin engellilerimizin rahatça ulaşacağı ve ibadetini yapabileceği camiler olmasını amaçlamakta ve bu konuya hafta boyunca yoğun bir şekilde yer vererek engelli kardeşlerimize yönelik toplumsal bilinçlenmenin oluşmasını hedeflemektedir. Hafta boyunca tüm Türkiye'de konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleştirilecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler, Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekecek ve engelli, engelsiz, kadın, erkek, çoluk, çocuk hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahkum kalmamasını için çalışma yapacaklardır. Hafta içerisinde Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman'ın konuşmacı olarak katılacağı, Toplumsal Hayata katkıları açısından camiler konulu konferans 5 Ekim 2012 Cuma günü saat 19.30'da Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilecektir dedi.