Zonguldak Kurucu İl Başkanı Erhan Verit, Zonguldak İl Teşkilatı ve Yönetimi, Merkez İlçe Teşkilatı Başkan ve Yönetimi, Kozlu İlçe Teşkilatı Başkan ve Yönetimi, Kilimli İlçe Teşkilatı Başkan ve Yönetiminin yanı sıra Ereğli İlçe Teşkilatı, Çaycuma İlçe Teşkilatlarının görevlerinden tamamen ayrıldığını, Zonguldak il genelinde Anadolu Partisi’nin yasal varlığının kalmadığını duyurdu.

 

“SÖYLEMİNİ TAKDİR ETTİK”

Konuya ilişkin Anadolu Partisi İl Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde:

“Ortaçağ karanlığına doğru geri viteste ve tam gaz ilerleyen ülkemizin parçalanma sürecinde, mecliste bulunan mevcut partilerin kifayetsiz ve kimi zaman karanlığa payanda olan tavırları nedeniyle umudunu yitirmiş insanların arasında, aydınlık için umudunu taze tutmuş ancak şimdiye kadar siyaset çarkına dahil olmamış Atatürkçü, yurtsever insanlar olarak çizgisini, duruşunu, söylemini takdir ettiğimiz Sn.Emine Ülker Tarhan’ın Anadolu Partisine koştuk.

 

“YA DA BİZE YANSITMIYORDU”

İlk günlerde hareketimize dönük halkımızın muazzam teveccühü hiç susmayan telefonlarımızdan yankılanıyordu. Nitekim o günlerde kamuoyu araştırmasında %8'leri görmüştük. %10’u geçmemiz ve hatta çok daha ötesi hayal değildi. Ancak ilerleyen günlerde gördük ki bizim duyduğumuz heyecanı genel merkez duymuyordu. (Ya da bize yansıtmıyordu.) Aramızdaki iletişimsizlik hat safhadaydı.

 

ERTÜRK’ÜN SÖYLEMLERİNE DESTEK

Sn.Tarhan’ın iyi niyetinden şüphe duymasak dahi, sonradan hissetmeye başladık ki genel başkanın etrafındaki çekirdek kadro dizginleri eline almış, adeta şahlanmak isteyen atı frenliyordu. Genel başkan ise yorgun, bitkin ve çaresiz görünüyor, önemli günlerde sıradan kutlama / taziye / tebrik vs. mesajları yayınlıyor, 2 gün önce istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Sn. Türker Ertürk’ün deyimi ile ‘’çiçek böcek söylemleri ve çevreci yaklaşımlar ile halkımızda umut yaratamıyordu.’’

 

GELİNEN NOKTA…

İçimizdeki gezi ruhu bizlerin mücadele azmini hiçbir zaman engelleyemez. Ancak içinde gönüllü olarak yer aldığımız partinin yöneticilerinin anlaşılmaz tutumları ve bu konuda genel başkanımızın yeterli liderliği göster(e)memesi iktidar hedefleyen bizlerin parti içi motivasyonunu olumsuz olarak etkilemiştir. Tam bağımsız Türkiye yolunda, Atatürkçü ve yurtsever mücadelemiz partiler içinde olmasa da başka platformlarda elbette devam edecektir. Ancak geldiğimiz bu noktada kurucusu olduğumuz, Anadolu Partisi Zonguldak İl teşkilatı başkan ve yönetimi, Zonguldak Merkez İlçe teşkilatı başkan ve yönetimi, Kozlu İlçe teşkilatı başkan ve yönetimi, Kilimli İlçe teşkilatı başkan ve yönetimi olarak tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ediyoruz. Daha önce boşalan Ereğli İlçe teşkilatı ve Çaycuma İlçe teşkilatı da göz önüne alındığında Zonguldak il ve ilçelerinde Anadolu Partisi’nin yasal varlığı kalmamıştır”

 

(Haber Merkezi)