Erdemirspor evinde ağırladığı Anadolu Efes karşısında çok kötü bir oyun ortaya koydu ve maçtan oldukça farklı mağlubiyetle ayrılarak camiasına şok yaşattı.

 

Erdemirspor Asım Pars ile aldığı ilk hücumda Henderson'un atışında isabet yok. Anadolu Efes atağında Farmar boş pozisyonda başarısız. Takımlar ilk hücumlarından boş döndü. İlk 1 dakika karşılıklı top kayıpları ile geçildi. Konuk Anadolu Efes ilk sayısını 1.5 dakika sonra Semih Erden ile buldu, 0-2. Anadolu Efes, Semih Erden ile boş pozisyonda 2 sayılık atışında isabet sağladı. Erdemirspor'da ilk basket 2 sayılık serbest atıştan birini değerlendiren Balazic ile geldi. 1-4. Anadolu Efes ilk periyotta rakibine oranla hücumda ve savunmada daha etkili oldu bir ara skoru 15-1'e getiren Anadolu Efes ilk periyotu 19-8 önde kapattı.

İkinci periyotta oyuna ağırlığını koyan Erdemirspor Cevat Alper'in basketi ile moral buldu. Anadolu Efes'in farkı açma Erdemirspor'un ise farkı kapatma mücadelesi zaman zaman büyük çekişmeye sahne oldu. Periyotun bitimine 3 dakika kala Anadolu Efes skoru 30-18'e getirdi. Erdemirspor hücumunda Balazic 2 kez pota altından denediği atışında isabet sağlayamadı. Anadolu Efes'de Farmar pota altında bulduğu 2 sayılık atışta isabet sağladı skor 18-32. Hücumda istediğini bulamayan Erdemirspor'un hatasını iyi değerlendiren Savanovic boş pozisyonda atışında isabetli, 18-34. Bu bölümde hakemlerin kararlarına Erdemirspor'lu taraftarlar tepki gösteriyor. Devre Anadolu Efes'in 36-20 üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü periyot evsahibi Erdemirspor'un hücumu ile baladı Marshall pota altından atışında isabet yok. Anadolu Efes'in hücumunda Savanovic'in 3 sayılık atışında isabet var skor 20-39. Erdemirspor Marshall ve Henderson ile bulduğu sayılarla skor 24-41. Erdemirspor hücumda top kayıpları yaşarken konuk Anadolu Efes ise oyunu kontrolünde tutuyor.Anadolu Efes'de Lucas boş pozisyonda attığı 3'lükle aradaki farkı 21 sayıya yükseltti, 24-45. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Anadolu Efes bulduğu üst üste basketlerle skoru bitime 5 dakika kala 53-24'e getirdi. Anadolu Efes'in peş peşe bulduğu basketlere Erdemirspor seyircisi de alkışlarla karşılık verdi. Erdemirspor, Nusret ile 2 serbest atıştan birini değerlendirdi ve periyodun bitimine 3 dakika kala aradaki fark 30. Periyodu Anadolu Efes 62-31 önde kapattı.

Son periyot Anadolu Efes'in hücumu ile başlarken Birkan'ın atışında isabet yok.Her iki ekipte son periyodun ilk 1.5 dakikasında sayı üretemedi.Erdemirspor son periyodun 3. dakikasında hücumda Melih'in 3 sayılık atışında isabet var skor yendien 30 sayı. Bitime 5 dakika kala hakemin Erbil, Farmar arasındaki mücadelede Erbil'in yerde kalmasının ardından tribünler ve Erdemirspor teknik heyeti karşılaşmanın hakemine tepki gösterdi. Bu bölümde mücadelede yerde kalan Kerem Tunçeri sakatlık geçirdi. Kerem Tunçeri takım arkadaşları tarafından oyunun kenarına alındı. Maçın son bölümlerinde de üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes karşılaşmadan 78-46 galibiyetle ayrıldı.