TEMA Zonguldak İl Temsilciliği, Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz Pazar günü Elvanpazarcık beldesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye binasındaki toplantıya, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Belediye Meclis Üyesi Nazan Polat, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Neslihan Avcı ile vatandaşlar katıldı.
Bilgilendirme toplantısı, TEMA tarafından hazırlanan Erozyon-Kuraklık-Çölleşme konulu filmin izlenmesiyle başladı. Daha sonra TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, Toprağın ve Suyun Önemi, Erozyonun Zararları ve Alınabilecek Önlemler konulu konuşma yaptı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Neslihan Avcı da, konuşmasında, yörede gördüğü tarımsal uygulamalar, yanlışlar ve öneriler üzerinde durdu. Avcı, arazilerin çoğunun boş kaldığını, toprak analizi yaptırmak ve meyve fidanı temin etmek için yardımcı olabileceğini söyledi.
Toplantı sonunda, ortak bir proje yapılarak, o yörede yetişen meyvelerden reçel, marmelat gibi ürünlerin köyde yaşayan kadınlar tarafından yapılması ve Zonguldak'ta kendileri tarafından satılarak gelir elde etmelerinin desteklenmesi kararı alındı.
TEMA gönüllüleri, davet aldıkları ve ortam hazırlandığı takdirde, diğer yakın köylerde de benzer toplantıları düzenleyeceklerini ifade ettiler. TEMA'cılar, toprakla iç içe yaşayan kırsal kesimde yaşayanlarla bir araya gelerek bilgilendirmenin önemine inandıklarını vurguladılar.