Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi Anaokulu öğrencileri, Toplam Kalite Yarışması’na katılıyor. Grup çalışması adı altında yarışmaya katılan okul öğrencilerinin, çalışmalarda babaların çocuklarının eğitimlerine katılma oranlarını arttırmak olduğu öğrenildi. Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi Anaokulu Öğretmeni Neşe Yiğiter, Toplam Kalite Yarışması’na katıldıklarını belirtti. Merkez ilçede birinci olduklarını aktaran Yiğiter, il birincisinin belirlenerek Türkiye birincisinin seçileceğini anlattı.
Grup çalışması öncesinde babaların, çocuklarının eğitimlerine katılma oranının yüzde 4 seviyelerinde olduğunu aktaran Neşe Yiğiter, çalışma sonrasında bu seviyenin yüzde 99’lara ulaştığını söyledi. Yiğiter, şöyle konuştu: “Geçen sene 2009-2010 eğitim yılında 57 öğrencimiz vardı. Okulumuzda yaşadığımız en büyük sorun babaların eğitimlere katılmamalarıydı. Bunu biz ekibimizin çalışma konusu olarak aldık. Ekibimizin adını da ezber bozan koyduk. Bir yıl boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Bu çalışmaya başlamadan önce babaların eğitimlere katılım oranı yüzde 4’tü. Bu çalışmayı tamamladıktan sonraki oran yüzde 99’a çıktı. Çok büyük bir başarı yakaladık. Bunun neticesinde okulumuzda bir çok fiziki değişiklikler yaşandı. Anaokulundan mezun olan öğrencileri ilköğretim okuluna başladığında da takip ediyoruz. Bizden mezun olan öğrencilerin toplantıları da takip ettiklerini öğreniyoruz. Olumlu bir gelişme gözlemledik. Bu yıl 54 öğrencimiz var. Okulumuzda en fazla 60 öğrencimiz var. Okulumuz çok rağbet görüyor. Okul ve aile ilişkileri çok gelişti. Bunun neticesine göre bir ödül var ama biz bu ödülü kazanamasak bile bu yaşanılanlar bizi mutlu ediyor. Umarım bu proje Türkiye’de ses getiren bir proje olur. Tüm babalar, okul öncesi eğitim kurumundan başlayarak çocukların eğitim hayatında ön planda olurlar istiyorum. Yarışma sürecini Milli Eğitim’de bir takvim var.
Aralık ayının ortalarında her ilçe birincisini belirledi. Ocak ayı sonunda il birincileri belli oluyor. Şubat ayında bakanlığa gönderiliyor. Daha sonra Haziran ayında Türkiye genelinde dereceye girenler belirleniyor.”