Akyol’un açıklaması şöyle:

 

“Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün 11 Ocak 2016 tarihinde Giresun Milli Eğitim Müdürlüğüne ve 20 Ekim 2016 tarihinde ise Edirne Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği görüş yazılarında destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere hazırlık ve planlamadan 10 saate 1 saat ek ders ücreti ödeneceğini belirtti.

Görüş yazılarında söz konusu kurslarda görev alan öğretmenlere, “Rutin müfredat kapsamında okuttukları ders görevleri için ödenenler de dahil olmak üzere haftada 3 saati geçmemek şartıyla, fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmesi gerektiği” belirtilmektedir. Bu açıklamalara göre hazırlık ve planlama görevi destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere de ödenmesi gerekmektedir. Örneğin haftalık 28 saat derse giren bir öğretmenin alacağı hazırlık ve planlamadan 2 ek ders saati ücretiyken 2 ya da daha fazla destekleme ve yetiştirme kurslarında derse giriyorsa haftalık 30 saat ders saatinin üzerine çıktığı için 3 saat hazırlık ve planlama ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir. Ek ders ödemesine ilişkin Bakanlık görüşü Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından da okul müdürlüklerine bildirilmiştir.

Ancak Zonguldak ve ilçelerindeki bazı okullarda destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere söz konusu ek ders ücreti ödemesinin yapılmadığı bilgisi sendikamıza ulaşmıştır. Ödeme yapılmayan okullarda destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere 2015 Ekim ayından bugüne kadar geçen süredeki 10 saate 1 saat ek ders ücretinin ödenmesi için ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyoruz.”