Kdz. Ereğli’de Belediyenin “Belen Şehir ve Şehit Mezarlığı” çalışmalarının devam ettiği süreçte, terminal alanı veya denize cami yapımı konusunda yaşanan tartışmalar devam ederken, CHP’nin eski Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyesi ve yine eski Belediye Başkan Yardımcısı Nezih Anıl, “Göztepe’ye cami” dedi.

Anıl, sosyal medya hesabından konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:

“Son günler de Kdz Ereğli’mize cami yapımı ile ilgili gündem maalesef Ereğli’mizi meşgul etmektedir.. Dönemin meclis üyesi olarak açıklama zarruyeti duydum;
O zaman dönemim Çengelköy imamı gelerek bu noktaya camii yapalım telkininde bulunmuştur. Dönemin AKP belediye başkanı bu konuyu derhal meclise getirerek oy üstünlüğü ile kabul edilmiştir. Ancak biz CHP Meclis üyelerinin açtığı dava sonucunda bu bölgenin camii yapımı için uygun olmadığın kanaatine varılmıştır. Akabinde biz CHP’li meclis üyeleri olarak bir cami yapılacaksa bunun aynı İstanbul’da Çamlıca daki gibi Göztepe mevkisine bir cami yapılması için önerge verdiğimiz de AKP oyları ile ret kararı verildiğini kamuoyunun bilgisine sunarım.”