***Kdz. Ereğli'de Atatürk Anıtı arkası ve çevresinde olumsuz görüntülere neden olanlar polisin yaptığı operasyon ile temizlenince vatandaş da "oh!" çekti.

***Özellikle yoldan geçenleri fuhuşa zorlayan ve tehditle para talep edenlerin temizlenmesi bu çevredeki sessiz sıkıntıyı kökten çözümledi.

Karadeniz Ereğli merkezdeki Atatürk Anıtı ile İnönü parkı arasındaki alanda yuvalanan bazı kadın satıcıları ve sermayeleri ile anıt çevresinde alkol içenlerle ilgili gazetemizde yayımlanan "anıt Arkasında neler oluyor?" başlıklı haberimizde, vatandaşların bizlere ilettiği şikayetlerde yoldan geçenlerin bu çevreye yerleşen ve yaşı küçük bazı bayanlar tarafından  tehdit edildiği ve "para vermezsen bağırırım" gibi sözlerle zorlanmasını dile getiren haberimizin ardından, ilçe emniyeti bu alanda operasyon yaptı ve alanı temizleyip denetimlerini de sıklaştırdı.

19 Şubat tarihli haberimizde vatandaşların şikayetleri gazetemizde "bir gün orada masum birisini para alamadığı için rezaletin ortasında bırakacaklar ki, işte o zaman bunun telafisi olmayacak. Kaymakam ve Belediye Başkanı bu rezalete dur demek zorundadırlar. Yöneticilerin mazeret üretmeye hakları bulunmamaktadır. Atatürk Anıtı ve çevresini korumak en önemli görevleridir de. Kent merkezindeki bu olayı herkes biliyor ve gözlüyor ama kimse de kılını kıpırdatmıyor"  sözleriyle yer almıştı. Aynı gün harekete geçen emniyet görevlileri bu çevreyi adeta ev gibi kullananları ve çevreden geçenleri rahatsız edenleri tek tek alandan uzaklaştırdı ve bu alanı yeniden kötü amaçlarına alet etmemeleri için de denetimlerini sıklaştırdı. Emniyet yetkilileri böyle durumlarda mutlaka Alo 155'e haber vermelerini isteyerek kendilerine bilgi verilmesini de istediler.