***Karadeniz Ereğli'deki Atatürk Anıtı çevresini; dilenciler, sarhoşlar ve kadın satıcıları işgal etti.

***Yoldan geçen  erkeklere "para vermezsen bağırırım" diye tehdit edenlerin işi iyice azıttıklarını belirten vatandaşlar, polis-zabıta işbirliği ile bu çevrenin temizlenmesini beklediklerini bildiriyorlar.

Karadeniz Ereğli'nin tam göbeğinde her an bir rezalete yol açabilecek bir konu vatandaşların tepkisine yol açıyor. Atatürk Anıtı arkası ile İnönü parkı arasında bulunan yol üzerinde konuşlanan dilenciler, sarhoşlar ve özellikle de bazı kadın satıcıları veya kendilerini pazarlayanlar, gözlerine kestirdiklerinin önünü kesip açıkça para istiyorlar.
Anıt çevresinde bulunan çevre düzenlemesinin kamuflajını kullanarak içki sofraları kuranlardan sonra bu kez bu alanda küçük yaşlı kız çocuklarını satan veya dilendirenler bu alanı neredeyse tamamen işgal ettiler. Yoldan geçenlerden para isteyen ve vermediğinde de "para vermezsen bağırırım" veya "bağırırım lan para ver" türünden sözlerle tehdit edenler herkesin gözü önünde kendilerini satmak için de pazarlık yapıyorlar. Konuyla ilgili şikayetlerini gazetemiz merkezine yaptıkları ihbarlarla dile getiren vatandaşların söylediklerini bu haberin içine yazamıyoruz. Vatandaşlar "bir gün orada masum birisini para alamadığı için rezaletin ortasında bırakacaklar ki, işte o zaman bunun telafisi olmayacak. Kaymakam ve Belediye Başkanı bu rezalete dur demek zorundadırlar. Yöneticilerin mazeret üretmeye hakları bulunmamaktadır. Atatürk Anıtı ve çevresini korumak en önemli görevleridir de. Kent merkezindeki bu olayı herkes biliyor ve gözlüyor ama kimse de kılını kıpırdatmıyor" sözleriyle konuşarak tehlikenin tehdit boyutlarını da çoktan aştığına vurgu yapıyorlar.