Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Atatürk Anıtı çevresinde görüntü kirliliği yaratan tüm unsurları temizlemek için düğmeye bastı.  Anıt’ın hemen önündeki altı tuvalet barakayı yıkım çalışmalarını başlatan Nuri Tekin, ikinci aşamada şelaleyi de yıkacak. İlçede başlayan Anıt çevresindeki temizliğin, Ereğli’de ise yapılmaması dikkatlerden kaçmıyor. Ereğli’de de Atatürk Anıtı’nın adı da ‘Devrim’ olan caddeden görüntüsü eski belediye başkanının kendi büstünü yerleştirdiği kaide yüzünden tamamen kapatılmış ve 24 saatte kamera sistemiyle gözetleniyordu. 

 

Alaplı Belediyesi basın bürosun konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada kamuoyunu şöyle bilgilendirdi: 

 

Şehir merkezindeki Atatürk Anıtı yanında bulunan ve altı tuvalet, üstü de İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan tek katlı betonarme yapıyı yıkıyor.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, daha önce sergi salonu, Belediye Spor Kulübü hizmet binası ve son olarak da kendilerinin döneminde İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan Atatürk Anıtı yanındaki tek katlı betonarme yapının , o alana yakışmadığı için yıkım kararı aldıklarını ve bugün itibarıyla binanın yıkım çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Bu binanın, altında bulunan tuvaletle birlikte tamamen yıkılacağını belirten Başkan Nuri Tekin, “Yıkım çalışmalarını tamamladıktan sonra bu alanın kod seviyesini Atatürk Parkı zeminiyle aynı seviyeye indireceğiz. Bu alan, Atatürk Parkı ile birlikte aynı kod seviyesinde olacak. Ardından da, bu alanda, yeşil alanları ve sert zemini ile birlikte ilçemize yakışır bir çevre düzenleme çalışması yapacağız“ dedi.

 

(Haber Merkezi)