Ünlü heykeltıraş Metin Yurdanur, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Merkez Kampüsü helikopter alanında "Biz Anadolu'yuz, Biz Halkız, Biz Cumhuriyetiz" isimli Anıt Heykel Sergisi açtı.
Türkiye'nin dört bir yanındaki en ünlü heykellerinin imitasyonlarının gösterildiği sergide, 50 eser yer alıyor.
Rektörlük'ten alınan bilgi doğrultusunda, daha önce diğer illerde de gösterime sunulan sergi, 4 Haziran'da başladı ve yaklaşık 1 yıl boyunca açık kalacak.
Ayrıca, Kozlu'daki Madenci Heykeli'ni de ünlü sanatçı Metin Yurdanur yapmıştı.

METİN YURDANUR KİMDİR?
Sanatçı, 1951 Sivrihisar doğumlu. 1972 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitirdi. 1972-78 yılları arasında Öğretmen Okulu, Eğitim Enstitüsü ve liselerde öğretmenlik yaptı. 1978-81 yılları arasında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Eğitimi Bölümü'nde Modelaj Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını alan sanatçının Türkiye genelinde, 20'si Ankara'da olmak üzere 100'den fazla anıt eseri var. Yurtdışında ise; 2'si Almanya'da, 1'i Japonya'da, 3'ü Macaristan'da, 1'i Libya'da ve 1'i de Türkmenistan'da olmak üzere 8 anıt heykeli bulunuyor. Metin Yurdanur, heykel çalışmalarına 1981 yılından beri Ankara'daki atölyesinde devam ediyor.