Kdz. Ereğli’de, KESK’e bağlı Eğitim-Sen’e üye bir grup öğretmen, zamları protesto etmek için düzenledikleri basın açıklamasında maaş bordrolarını yaktı.

Kdz.Ereğli’de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Sen Karadeniz Ereğli Temsilciliği tarafından son süreçte yaşanan zamları protesto etmek ve hayat pahalılığına dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi. Eğitim Sen Karadeniz Ereğli Temsilcisi Duygu Aydın Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında, 2022 yılına fahiş zamlarla girildiğini söyledi.


Yılın daha ilk dakikalarında elektriğe, doğalgaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şoku atlatılmadan her yanı adeta zam kasırgasının sardığını ileri süren Aydın, “Her alış verişte cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz küçüldükçe küçülüyor. TÜİK rakamları bile son 19 yılın en yüksek enflasyonunu gösteriyor. Ancak Çarşıya, pazara, mutfağa yansıyan zamlar yaşadığımız hayat pahalılığının TÜİK enflasyonunun en az iki katı olduğunu gösteriyor. Hem açlık hem de yoksulluk sınırı arttı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 13 bin TL'yi, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 5 bin TL'yi aştı. Halkın cebinden alınıp piyasaya sürülen milyarlarca dolarla döviz kuru 3-4 puan düşürüldü. Buna rağmen yılın başında 7,40 TL olan dolar kuru 13 TL üzerinde kalmaya devam etti. Gittikçe ağırlaşan koşullarda bıakalım 6 ay sonrasını yarın nasıl bir ülkeye uyanacağımızı bilemiyoruz. Bu karanlık tabloda geçinemiyoruz! Nefes alamıyoruz!” dedi.
Açıklamanın ardından açıklamaya katılanlar yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktıktan sonra dağıldılar.