Uzun süre restore edilmeyi bekleyen TTK Şehit Madenciler Anıtı'nda onarım çalışmaları başladı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, çalışmaları yerinde inceledi. Dağdelen, restore çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Üzerinde şehit madencilerimizin isimlerinin olduğu metal tabelaların büyük bir bölümü çalınmıştı. Geride kalanlar da oksidasyona uğrayarak kararmıştı.
Projesi daha önce yapılan Madenci Anıtı'mızda restore çalışmalarımızı başlattık. Artık isimler metal tabakalar yerine plastik malzemeler üzerine yazılacak. Yeni şehit olan madenci arkadaşlarımızın isimlerini de güncelleyeceğiz.
Umarım artık şehit vermeyiz ve bu anıta yeni isimler eklemek zorunda kalmayız. Tabelaların yanı sıra ön tarafa Uzunmehmet Anıtı dikmeyi düşünüyoruz. Bunu yaptıktan sonra da madenciler ile ilgili törenlerin burada yapılmasını sağlayacağız. Bölgedeki çalışmalarımız tamamlandıktan sonra burası oldukça güzel bir hal alacak. Bu tesisimizin korunması konusunda Emniyet Müdürlüğü'müzün desteklerini bekliyoruz."
Rıfat Dağdelen konuşmasından sonra, 1972 yılında Çaydamar'daki grizu faciasında kaybettiği babası Şevki Dağdelen'in isminin yazdığı tabelayı, sökülen diğer tabelaların arasından alarak beraberinde götürdü. Dağdelen, bu tabelayı anı olarak saklayacağını dile getirdi.