Kdz. Ereğli’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında resmi tören sona erdikten sonra, onlarca vatandaş ellerinde çelenklerle Atatürk Anıtına gelerek çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Cumhuriyet Kadınlar Derneği (CKD) yazılı pankartlarla Atatürk Anıtına gelen vatandaşlar, resmi programda yer almayan çelenk koyma etkinliğine, program dışı katıldılar.

 

Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Milletvekili adayı Ünal Demirtaş ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar  çelenklerini koyduktan sonra saygı duruşunda bulundular.

 

Program dışı çelenk koyma konusunda görüşlerini ifade eden CHP ilçe Başkanı Kartal şöyle konuştu:

 

“Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım diye başlar büyük nutkunda. Ve bağımsız laik demokratik Türkiye Cumhuriyetine giden yolun ilk adımının 19 Mayıs 1919 da atıldığını söyler 19 Mayıs 1919’dan başlatır bu yürüyüşü. 3 yıldır bir yönetmelik çıkardılar. Bu yönetmelikte 4 tane ulusal bayramlarımızın gelecek kuşakların toplumun hafızasında silinmesi için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. 3 dakikalık 5 dakikalık törenlerle ulusal bayramlarımızı geçiştirmeye çalışıyorlar.

En büyük ulusal bayramlarımız 19 Mayıs’tır, 23 Nisan’dır, 30 Ağustos’tur, 29 Ekim ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve taçlanmasıdır. Ve bir başka deyişle milli bayramımız, milli değerlerimize, ulusal değerlerimize 3 yıldan beri bir tek biz sahip çıkıyoruz. Kanlı şanlı milliyetçilerimizi ne yazık ki bu ulusal bayramlarımızın hiç birisinde görmedik bunu. Bu içimizi acıtıyor. Bunun yanında hem biz ulusal değerlerimize sahip çıkıyoruz ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkıyoruz ulusal değerlerimize sahip çıkıyoruz aynı zamanda da insanlarımıza sahip çıkıyoruz.

Hema kapandı 850 kişi aç kaldı kimseden çıt yok. Bir tek biz varız. 10 tane tersane çürümeye terk edildi kimseden çıt yok. Bir tek biz varız. Erdemir’in özelleştirilmesine karşı ilk bayrağı açan biziz. İnsanlarımızın sömürülmesine milli değerlerimizin yıpratılmasına karşı bir tek biz varız. Ve 7 Haziran akşamı bize bu ulusal değerlerimizin milli değerlerimizi unutturmak isteyenlerin yönetmeliğini yırtıp atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutlarım.”