Kdz. Ereğli Kemer mevkisinde anızları yakmak isteyen iki kardeşin başlattığı yangın sonrasında yaklaşık 600 metrekarelik alan yandı. Yangını çıkartan kişiyi yeğeni polise ihbar etti.
Olay, Kemer mevkisinde meydana geldi. Rıza ve Ahmet Keleş isimli kardeşler, mısır tarlasında biriken anızları yakmak için ateş yaktı. Yakılan ateş kısa sürede rüzgârın etkisi ile yayılmaya başladı. Yayılan ateşi söndürmek isteyen iki kardeş, ellerindeki kazma ve küreklerle yangına müdahale etmek istedi. Ancak kuvvetli rüzgârı hesaba katmayan iki kardeş, yangının önüne geçemedi.
Yangının çıkması ve büyümesi sonrasında çevre sakinleri polise ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmek istedi. Ancak yangının büyük olması nedeni ile bir başka itfaiye aracı olay yerine çağrıldı. Yangın alanına gelen ikinci itfaiyenin de çabaları ile yangın kontrol altına alındı.
Yangının çıktığı alanın yaklaşık 50 metre yanında bulunan oyun parkında oynayan T.K. isimli çocuk ise polise yangını amcasının çıkarttığını söyledi. Çevrede araştırma yapan Emniyet Müdürlüğü ekipleri "Kasten arazide yangın çıkarmak" suçu iddiası ile Rıza K.'nın ifadesini almak üzere İlçe emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.