“Birlikte killenmek istiyorum!” sözleriyle  yaklaşık 9 ay önce 9 Kasım’da atölyesinin kapılarını sanatseverlere açan Ayşe Hindistan,  dönem sonunda kursiyerlerine sertifikalarını mini bir tören ile verdi. Atölye ANKA’nın açılışında  “Seramik insan hayatında çok önemli yeri olan bir sanat bence. Çamura dokunmak insanı geliştiren ruhunu rahatlatan bir uğraş. Herkesin çamura kile dokunmasını mutlaka isterim. Çünkü içine yolculuk kendine yolculuk aynı zamanda hissettiklerini çamurla beraber şekillendirmek hüzünlerini sevinçlerini çamura aktarmak insan için çok çok önemli şeyler. Ve bu atölyeyi Ereğli’ye açmakla orada edindiğim bilgileri burada olan tüm dostlarıma sevdiklerime aktarmak istiyorum. Birlikte killenmek istiyorum birlikte birşeyler üretmek istiyorum” sözleriyle görüşlerini ifade eden Ayşe Hindistan, bu kez kurs sonunda duygularını şöyle ifade etti:

“Hepinizin bildiği gibi hep söylediğim hep de söyleyeceğim bu atölyeyi açarken sadece seramik öğrenilsin istemedim. Ben dedim ki bu mekan bir dost meclisi olsun. Sanat, edebiyat, güzel sohbetler konuşulsun. Bana ne mutlu ki sizlerin ve tüm dostlarım sayesinde amacıma ulaştım. Diğer bir çabam da sevinçlerimizi hüzünlerimizi kile aktaralım, sevinçlerimiz fırında pişsin parlasın çoğalsın. Hüzünlerimiz yansın kül olsun. Öyle de oldu. Bu nedenle çok mutluyum. Sözlerimi çok uzatmayacağım, Ahmet Ümit’ten bir dörtlük söyleyeceğim:

Sevmek diyorum herkes aşk anlıyor/ Oysa sevmek diyorum cancağazım/ Sadece sevmek / Uçsuz bucaksız sınırsız sorumsuz sevmek/ Sizleri çok seviyorum. “

Kasım ayından bu yana 300 saatlik ders saatini tamamlayan  Lale Bektaş,  Tülay Özakın/ Bengü Er/ Nilgül Bostan, Nesrin Günönü/ Havva Dereçiçeği ve Asiye Pir Çetin’e Ayşe Hindistan tarafından sertifikaları verildi.

ANKA’NIN AÇILIŞ TÖRENİ HABERİ:

http://www.ereglionder.com.tr/guncel/killerinden-dogdu-h84285.html