Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, bölgeye hizmet veren 1960 yıllarına ait TCDD yolcu trenlerinin günümüz teknolojisine uygun hale getirilmesini istedi.
Zonguldak, Karabük ve Ankara’ya uzanan hatta 1960’lı yıllardan kalma trenler kullanıldığını ifade eden Zonguldak Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, “Bölgemizde kullanılan trenler, 1960’lı yıllardan kalma eski model olduğundan tamir ve tadilat görüp yeniden hizmete sunulmaktadır. TCDD yetkilileri bölgemizde uzun süredir demiryollarında alt yapı yenileme ve bakım çalışmaları yapmakla beraber yeni tip (dap) bölgesel tren setlerinin Zonguldak, Karabük, Ankara hattında çalışabilecek konumda olduğunu belirtmişlerdir. Kurumun 150. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini Zonguldak’ta kutlayan Ulaştırma Bakanlığı TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri, 60km/saat hızla giden dizel tren yerine, 140km/saat hızla giden tren setlerin bölgemize kazandırılabileceğini ifade etmişlerdir.
Bizler alt yapısı mevcut olan bu tren setlerinin bölgemizde bir an önce faliyete geçmesini istiyoruz.” dedi.
Bu yeni tren setlerinin hızlı tren ile karıştırılmaması gerektiğini kaydeden Çiloğlu, şunları söyledi: “Bu setler hızlı tren ile karıştırılmamalı; çünkü hızlı tren için alt yapı yapmak zaman ve yatırım gerektiren bir faliyettir.
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Bartın Karabük İlleri Kalkındırma Derneği Başkanı Sayın Şenol Çakar bu konuyu gündeme getirmiş, bu konuda çalışmalar yapmaktadır. Bizler de bölge insanları olarak bu çalışmaları gönülden destekliyor, siyasetçilerimizin de bu konuda çalışma yapmalarını talep ediyoruz.”