Zonguldak'ta, bir grup maden işçisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı'nın (Amelebirliği) Ankara'da bulunan misafirhanesinin restorasyon karşılığı işletmesinin özelleştirileceği iddiası üzerine eylem yaptı. 

Kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 30 maden işçisi, "Amelebirliği misafirhanesi maden işçisinindir özelleştirilemez" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan işçi Vural Saraç, Amelebirliği yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda sandığın Ankara'da bulunan misafirhanesinin restorasyon karşılığı 10 yıllığına kiraya verileceğini ve maden işçileri ile yakınlarının konaklaması için yüzde 12 kontenjan ayrıldığını öğrendiklerini söyledi.

Sandığın kuruluş amacının maden işçilerinin ve ailelerinin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden desteklenmesi olduğunu ifade eden Saraç, "Maden işçileri olarak geçmişte Amelebirliği'nde işçiler aleyhine yapılmaya çalışılan her türlü yanlışa demokratik yollardan tepkimizi gösterdik. Bugün de yapılmaya çalışılan yanlışa tepkimizi demokratik yollardan göstermekten asla geri durmayız. Amelebirliği misafirhanesi bizimdir ve bizim kalacak. Başka kurum, şirket veya kişilere hiçbir şekilde devredilemez. Maden işçileri ve Zonguldaklılar olarak buna göz yummayacağız" diye konuştu. 

İşçiler, açıklamanın ardından dağıldı.