Kastamonu'daki İlbank, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürünün Ereğli'ye yakın ilgi gösterdiğini açıklayan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Yeşiltepe-Kepez karayolundaki trafik yoğunluğu, Elmatepe girişi, DSİ'nin çalışmalarına yönelik bilgiler verdi.

 

DSİ ile birlikte Gülüç ırmağı üzerinde proje yürüttüklerini anlatan Uysal, "Kabasakal deresi güzel oldu, 2017 yılında orası bitiyor, diğer derelerimizde de problem bitiyor. Şuan Gülüç ırmağı üzerinde çok çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri de dedik, bizim yeni yaşam alanımız Gülüç ırmağı olacak" dedi.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Kastamonu'da gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin bilgiler verdi, Kastamonu'daki DSİ, Karayolları ve İlbank Bölge Müdürlerine çalışmalarından övgüyle bahsetti. Mecliste AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile bir araya geldiklerini ve ardından çeşitli bakanlıklarda temaslarda bulunduklarını belirterek sözlerine başlayan Uysal şu ifadelere yer verdi:

 

"YOĞUN ÇALIŞIYORLAR"

"Daha sonra ben Kastamonu bölgemize geldik. Kastamonu bölgemizde İlbank Bölge Müdürümüz, Karayolları Bölge Müdürümüz, DSİ Bölge Müdürümüz ile görüştüm. Ereğli halkı adına 3 bölge müdürümüze çabalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yoğun da çalıştıklarını biliyorum. İnanın ben 3 bölge müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Gerek İlbank gerekse Karayolları konusunda da çok gayret ediyorlar, çözüm bulmak konusunda.

 

KEPEZ YOLUNDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK

Kavaklık'tan Göçmenler bölgesinden Erdemir'in eski hayvan pazarı bölgesine bir çıkış olması lazım. Carrefour kavşağında yoğunluğu azaltmaya çalışıyorlar. Elmatepe mevkisinde çıkış yoktu o konuda da çalışmalar sürüyor. Kepez yolundaki o yoğunluğu azaltma çabaları var hem terminal yolu hem hastane yolumuz yoğun. Ben bu sorunu anlattım, önümüzdeki yıl ihaleye çıkacak çevre yolu projemiz var. Bütün konularda inanılmaz gayretliler, hakikaten tebrik ediyorum. 3 Bölge Müdürümüz de çalışıyorlar.

 

GÜLÜÇ IRMAĞI YENİ YAŞAM ALANI

DSİ Bölge Müdürümüz de Kabasakal deresi güzel oldu, 2017 yılında orası bitiyor, diğer derelerimizde de problem bitiyor. Şuan Gülüç ırmağı üzerinde çok çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri bizim yeni yaşam alanımız Gülüç ırmağı olacak. DSİ çok gayretli, çalışmalar sürüyor"

 

ERDEMİR ZİYARETİNDE DEĞİNİLEBİLİR...

Uysal gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, Erdemir'in daha önce kamuoyuna duyurduğu Metalurji Fakültesi'ne ilişkin sorusuna, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Doktor Faruk Özlü, Erdemir'e de gelecek. Cumartesi günü Bakanımız bu konuya değinir veya Erdemir yönetimi değinir diye düşünüyorum" sözleri ile yanıtladı.

 

"ERDEMİR İŞÇİSİNİN VE SENDİKANIN YANINDAYIZ"

Bir gazetecinin Erdemir'de devam eden toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin sorusu üzerine ise, "Bir belediye başkanının asli görevi şehre ve şehirliye sahip çıkmaktır. Erdemir'de çalışan işçiler bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz biz bundan dolayı bunu öngördük. Geçen ayki meclis konuşmamızda da durumu yakınen takip ediyoruz. Bu konuda da net bir tavır sergiledik. Biz Erdemir işçimizin ve Türk Metal Sendikası'nın yanında olacağımızı deklare ettik" ifadelerine yer verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)