Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polis tarafından Zonguldak'ta suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan AK Partili Kilimli Belediye Başkanı S.Ö., Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S.D, Zonguldak İl Jandarma Alay eski Komutanı H.T.A.'in de aralarında bulunduğu 69 şüpheliden 13'ü ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 56 şüpheli ise Zonguldak Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen işlemlerin ardından Ankara'ya sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile 8 Nisan'da gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler sorgularının ardından Zonguldak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi ve 56'sı Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

2 Otobüs ile Ankara Adliyesi'ne gönderilen şüphelilerin yakınları gelişmeleri yakından takip ediyor. Şüphelilerin Ankara Adliyesi'nde ifadelerinin devam ettiği gece boyu ifadelerinin ise süreceği öğrenildi.