*** GMİS heyeti Zonguldak milletvekillerinden TTK'ya işçi alınmasını istedi ve ÇATES'in özelleştirilmesindeki endişelerini dile getirdiler.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ile Yönetim Kurulu üyeleri TBMM Zonguldak Milletvekillerini tek tek ziyaret ederek TTK'ya 1500 işçi alınması ve ÇATES'in özelleştirilmesi  konularında düşüncelerini aktardılar. GMİS Heyeti; TBMM'nin eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Milletvekili Fazlı Erdoğan, Milletvekili Polat Türkmen, Milletvekili Ali Koçal, Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ü makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. GMİS'in ziyaretinde Genel Başkan Ramis Muslu, Genel Başkan Yardımcıları İsmet Demirhan ve Dursun Oğuz, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam ile Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş hazır bulundu.
TTK ile ilgili gelişmeler hakkında milletvekillerine bilgi veren GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Kuruma 1500 işçi alımı için milletvekillerinin katkısını beklediklerini söyledi.

1500 İŞÇİ TALEBİ
Muslu, "TTK Genel Müdürlüğü'nün Hazineden, yan sanatlar için 900, emekli olan üretim işçilerinin yerine 600 olmak üzere toplam 1500 işçi talebi var. Tüm müesseselerde birebir yapılan çalışmalar sonucu bu sayı tespit edildi.
2009 yılında iş başı yapan üretim işçisi arkadaşlarımızın  yeraltı şartlarına uyum sağlamalarıyla birlikte taşkömürü üretiminde gözle görülür bir artış başladı. 2009 yılının mart ayında günlük üretim 9 bin ton iken 2010 yılı mart ayında günlük üretim 10 bin 500 tona yükseldi. 1800 işçi emekli olduğu halde 2009 yılında hem üretim arttı hem de Kurumun zararı yaklaşık 100 milyon lira azaldı. Bu olumlu gelişmelerin sürmesi için emekli olanların yeri doldurulmalıdır. Üretimin daha da artması için yan sanatlardaki işçi eksikleri de giderilmelidir. Çünkü zorunlu olarak oralarda da üretim işçileri çalıştırılıyor.
TTK'ya işçi alımı için siz değerli milletvekillerimizin katkısını bekliyoruz" dedi.
Muslu, TTK'ya 2006 ve 2009 yılında işçi alımına katkı sağlayan başta Köksal Toptan olmak üzere tüm milletvekillerine teşekkür etti.

HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKALIM
ÇATES'in özelleştirilmesi girişimlerine karşı görüşlerini kamuoyuna açıkladıklarını ve bu düşünceyi doğru bulmadıklarını belirten Muslu, "ÇATES ve TTK'yı birbirinden ayrı düşünmek bu bölgeyi hiç tanımamak demektir. TTK'nın yeniden canlandığı, bölgenin hareketlendiği bir dönemde toplumsal huzuru bozacak, devlet ve bölge ekonomisi açısından deyim yerindeyse "astarı yüzünden pahalı" bu düşünceye hep birlikte karşı çıkalım. Ankara'daki ilgilileri ve bürokratları birlikte uyaralım" dedi.
Milletvekilleri de tüm gelişmeleri yakından izlediklerini ve sorunların giderilmesi ve TTK'ya işçi alımının gerçekleştirilmesi için katkı sağlayacaklarını belirttiler.