AKP'den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı olan Mustafa Çoruh Ereğlili internet kullanıcıların katıldığı anketten doktora tezi hazırlayacağını açıkladı.

Doktora tezi hazırlayan Mustafa Çoruh, Ereğli ve Alaplı'daki internet kullanıcıların katılacağı bir anket düzenlediğini bildirdi. 29 Mart Yerel Genel Seçimlerinde AKP'den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı olanlar arasında adı bulunan Mustafa Çoruh,  "Araştırmanın amacı kentimizde (Ereğli ve Alaplı dahil) kablosuz internet kullanımı ve e-Belediye kullanımı konularında internet kullanıcılarının düşüncelerinin ne olduğunun bulunmasıdır" dedi.
Çoruh'un internet kullanıcılarına katılım konusunda yaptığı çağrı şu şekilde:

BELEDİYE
HİZMETLERİNE DE KATKI

Türk Telekom Kdz. Ereğli müdürlüğüne göre Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde yaklaşık 20 bine yakın ADSL hattı var. Her hattı ortalama 6 kişinin kullandığı dü-şünülürse 80 bin internet kullanıcısı, bunu iki kentimizin nüfuslarına oranladığımızda (100+25) %65 gibi Türkiye ortalamasının yaklaşık 3 katı (Türkiye ortalaması %24) bir internet kullanım oranı çıkıyor. Bundan Kdz. Ereğli olarak yararlanabiliyor muyuz?
Doktora tezi olarak Türkiye ve Dünyada e-Belediye ve Kablosuz internet ağları konusunda yaptığım araştırmanın test edilmesi için kendi kentim olan Kdz. Ereğli'den daha iyi bir kent bulacağımı düşünmediğimden, Tez anketimi Kdz. Ereğli'li Internet kullanıcılarıyla yapmayı uygun buldum. Sayın Kdz. Ereğli'li Internet kullanıcısı,
www.mustafacoruh.com adresindeki Ankete katılarak, Kdz. Ereğli belediyemizin e-Belediye ve web sitesi hakkındaki görüşlerini ve internet kullanımı hakkındaki düşüncelerini bilimsel bir araştırmada ifade edebilirsin. Araştırma sonuçları belediyemize bir rapor halinde sunulacaktır. e-Belediye hizmetlerinin kentimizde gelişmesine katkı sağlayacağını düşündü-ğüm bu araştırmaya katılacağınızı ve tüm arkadaşları-nızı ve aile fertlerinizi de bu araştırmaya katılması için teşvik edeceğinizi ümit ediyorum. Araştırma sonuçları Kdz. Ereğli basının da ve yukarıda belirtilen www.mustafacoruh.com da yayınlanacaktır. Araştırmanın niçin yapıldığını ne sonuçlara varıldığını açıklayan kısa özetini anketi cevaplayınca son sorudan sonra "Cevaplarınız başarıyla kaydedildi" yazısı yanındaki linkten ulaşabilirsiniz.
Lütfen soruları cevaplarken gerçek düşüncelerinizi belirtiniz. Hiçbir sorunun amacı sizin bilginizi ölçmek değildir. Kdz. Ereğli'de yaşayan bir internet kullanıcısı olarak sizin düşüncelerinizi ve olaya bakış açınızı ve bunun teorik çalışmalarla uyumunun nasıl olduğu araştırılmaktadır. Aynı anketin bir başkası Türkiye'deki belediye başkanlarına da gönderilerek, halkın ve belediye başkanlarımızın aynı olaya nasıl baktıkları da araştırılıp karşılaştırma yapılmaya çalışılacaktır."