Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer “BEÜ Zonguldak’ın markasıdır” dedi. Üniversitenin çalışmalarına katkı veren basın mensuplarına da teşekkür eden Prof. Özer “27 bin öğrencimiz var inşallah. Önümüzdeki dönem giderek artacak. 30-40 bin olsun demiyoruz ama sadece öğrenci sayısını arttırmak istemiyoruz. Anlamlı bir büyüme istiyoruz. Rakam olarak hedef koymuyoruz. 2015 -2016 arasında 30 bini aşmak istiyoruz” dedi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)’yi ziyaretinde Başkan Osman Sav ve Başkan Yardımcısı Mustafa Emen ile görüşen Prof. Dr. Mahmut Özer, basın mensuplarına şöyle teşekkür etti: 

“Üniversitemizin yaptığı çalışmalarda katkılardan dolayı basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bu anlamda derneğe ve üyelere teşekkür ediyorum. Ziyaretimizin kapsamı bu çerçevede.  Güzel işlere imza atıyorsunuz. Başarıların halk tarafından algılanmasında büyük katkı sağlıyorsunuz. Hem şahsım hem üniversite, hemde Zonguldak adına pozitif kapıların aralamanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah Zonguldak ve üniversite hak ettiği yere gelir. Gençlerimiz de bizde güzel şeyler yapıyoruz. Sayın Valimiz Milletvekillerimiz akademik idari personelle bu başarı oluyor. Bu anlamda sizde büyük katkılar sağlıyorsunuz.”

Prof. Dr. Mahmut Özer 2015 yılındaki projeler ile ilgili olarak da şunları söyledi:

 “2015 yılında diyabet araştırma merkezi, yüzme havuzu ve kanser tedavi merkezi bitecek. 2015 sonuna 18500 metre karelik bir mühendislik binası çalışmamız var, oda bitmiş olacak. Bunu önümüzdeki günlerde kamuoyuna da tanıtacağız ve oda bitmiş olacak. 2015 sonunda doğru büyük projeler bitmiş olacak. 27 bin öğrencimiz var inşallah. Önümüzdeki dönem giderek artacak. 30-40 bin olsun demiyoruz ama sadece öğrenci sayısını arttırmak istemiyoruz. Anlamlı bir büyüme istiyoruz. Rakam olarak hedef koymuyoruz. 2015 -2016 arasında 30 bini aşmak istiyoruz. Yabancı uyruklu öğretim üyesini arttırmak istiyoruz. Şuan üniversitemizde 11 yabancı uyruklu öğretim üyesi ve 292 öğrencimiz bulunuyor. Bu anlamda dün bu öğretim üyelerimizle bir kahvaltı yaptık. Bu sayıyı ne kadar arttırabilirsek o anlamda uluslararası anlamda büyüyoruz. Bu anlamda bizim uluslararası üniversite kapsamında niteliğimizde artmış oluyor. Hem yabancı uyruklu öğrenci hem de yabancı uyruklu öğretim üyesi anlamında arttırmaya çalışıyoruz.”

Osman Sav da yaptığı konuşmada, “Öncelikle BEÜ hepimizin üniversitesi ve Zonguldak’ın markası. Zonguldak’ın öne çıkan beyaz elması aslında. Hocamızın sayesinde her geçen gün büyüyor. Hem KGD hemde şahsım olarak BEÜ’ye katkı vermeyi görev sayıyoruz. Sayın Rektör hocamla dernek ve gazeteciler arasında bir köprü oluştu. Hocamızın güzel yaklaşımından doğan birlik ve beraberlikle Dernek olarak güzel aktiviteler yaptık. Hocamıza tekrar göreve seçildiği için teşekkür ediyoruz. Bizim ziyaret etmemiz lazımdı ama bizden önce davrandı. Tekrardan göreviniz üniversitemiz ve Zonguldak adına hayırlı olsun” sözleriyle konuştu.